• RSS
  • Facebook
  • Twitter

Direct marketing

Posted by Henri 0 Comment

marketing2De term direct marketing is een Engelse term en betekend eigenlijk het reclame maken door potentiële kopers en/of klanten direct en persoonlijk te benaderen. Dit kan via velen manieren. Zo kan dit worden gedaan via geadresseerde post (of tegenwoordig e-mail), telefoon (ook wel telemarketing genoemd) of fax.

Reclame campagnes via tv en radio zijn vaak éénzijdige communicatie. De adverteerder geeft een boodschap, via direct marketing komt daar meteen een reactie op en zo ontstaat er dus een dialoog. Daarom wordt direct marketing tegenwoordig ook vaak dialogue marketing genoemd. De aanbieding wordt direct aan de klant gedaan. Kenmerkend is dus dat er eigenlijk gezocht en gevraagd wordt om meteen die reactie. Andere marketingvormen zijn alsware vrijblijvender. Direct marketing kent hierdoor nog meerdere voordelen. Het is mogelijk om klantgegevens bij te houden en om langdurige, structurele en duurzame relaties op te bouwen. Maar het is ook persoonlijker, terwijl de kosten en resultaten voorspelbaar zijn.

Ieder voordeel heeft zijn nadeel. Dat is bij direct marketing dat het door consumenten vaak als onprettig wordt ervaren. En dat er dus ook mogelijkheden zijn en strikte regels waaraan uw direct marketing dient te voldoen. Bijvoorbeeld het Bel-me-niet-register dat sinds oktober in werking is gegaan.Voor e-mail geldt dat een consument eerst voorafgaand moet geven voor hij benaderd mag worden (opt-in). Wereldwijd zijn hier echter nog geen regels voor, daarom blijven Nederlandse consumenten veel spam (bulk e-mail) ontvangen uit met name de VS en Japan.


Populair

sbs6

Is Nederland SBS-mar

In 2006 werd SBS een serieuze concurrent binnen omroepland toen ...

Exclusief interview

Dagelijkse leven Onze bezoekers waren voornamelijk erg geïnteresseerd in de personen ...

ReclameBlik: Bier

We beginnen bij de marktleider van de biermarkt. Heineken. Heineken ...

Positiviteit: Mannen

We nemen weer even de bouwvakkers als voorbeeld. Zij staan ...

Welkom op het Strate

Anno 2009 is het hebben van alleen een website niet ...