• RSS
  • Facebook
  • Twitter

mexicaansegriepHet bedrijfsleven is nog lang niet klaar voor de komst van een griepgolf van het viris H1N1, dat beter bekend is als de Mexicaanse griep. De laatste tijd zijn er meerdere slachtoffers gevallen van het virus die kwamen te overlijden, zonder een aandoening vooraf te hebben. In het bedrijfsleven zijn er echter amper maatregelen getroffen. Als de Mexicaanse griep nog heviger uit breekt kan dit dus ook hele grote gevolgen hebben voor de economie.

De helft van alle bedrijven is er namelijk niet op voorbereid om bij een eventuele uitbraak op grote schaal thuis te gaan werken. De telecominfrastructuur is daar nog niet goed genoeg voor. Dit baart velen grote zorgen. Het virus kan in de milde variant op het hoogtepunt een half tot anderhalf miljoen mensen vellen. Voor bedrijven kan het dus een behoorlijk kostenplaatje worden als een groot deel van de medewerkers ziek thuis zit. Slechts enkele bedrijven hebben het werken op afstand al ingeschakeld om zo preventief het virus voor te blijven. Ook zijn er steeds meer bedrijven waarbij gewerkt wordt met desinfecterende handgel. Ook ligt er bij velen bedrijven nog steeds geen noodplan. En dit is opmerkelijk aangezien het virus al aan het begin van het jaar is aangekondigd en dus niet meer als een verrassing komt. Hoe groot werkelijk de impact zal worden van het virus is nog niet in te schatten. Momenteel zijn er al mogelijkheden voor risicogroepen e.d. om zich te laten vaccineren. De onrust is de laatste tijd erg toegenomen met ruim 300 patienten in het ziekenhuis en 11 personen die helaas zijn overleden aan de Mexicaanse griep.


Populair

sbs6

Is Nederland SBS-mar

In 2006 werd SBS een serieuze concurrent binnen omroepland toen ...

Exclusief interview

Dagelijkse leven Onze bezoekers waren voornamelijk erg geïnteresseerd in de personen ...

ReclameBlik: Bier

We beginnen bij de marktleider van de biermarkt. Heineken. Heineken ...

Positiviteit: Mannen

We nemen weer even de bouwvakkers als voorbeeld. Zij staan ...

Welkom op het Strate

Anno 2009 is het hebben van alleen een website niet ...