• RSS
  • Facebook
  • Twitter

belspelRTL en SBS voorkomen hun strafvervolging door een schikking te treffen met het Openbaar Ministerie in de zaak over de belspelletjes. RTL Nederland en SBS Nederland betalen zo’n 9 miljoen euro aan de Staat om daarmee hun vervolging te voorkomen. In september 2007 deed de FIOD een inval bij de twee commerciële omroepen. Er wordt een onderzoek gestart naar de beruchte belspellen. De belspellen werden voornamelijk tijdens kantooruren en in de nacht uitgezonden.

Vervolgens zijn na de inval de belspelletjes van de buis verdwenen. Sinds dien is er geen belspel meer te zien op tv. Wel worden er nog steeds belprogramma’s voor astrologie uitgezonden, zijn er thuiswinkelprogramma’s en worden er rondom grote tv-programma’s zoals Popstars en Domino Day nog enkele SMS- en of belacties gekoppeld waarin men prijzen kan winnen. De commerciële omroepen zijn niet de enige die een schikking betalen. Door producenten 2WayTraffic en Endemol wordt er ook ruim 4.250.000 en 1.420.000 euro betaald.


Populair

sbs6

Is Nederland SBS-mar

In 2006 werd SBS een serieuze concurrent binnen omroepland toen ...

Exclusief interview

Dagelijkse leven Onze bezoekers waren voornamelijk erg geïnteresseerd in de personen ...

ReclameBlik: Bier

We beginnen bij de marktleider van de biermarkt. Heineken. Heineken ...

Positiviteit: Mannen

We nemen weer even de bouwvakkers als voorbeeld. Zij staan ...

Welkom op het Strate

Anno 2009 is het hebben van alleen een website niet ...