• RSS
  • Facebook
  • Twitter

toetsenbordDe laptops komen in een razend snel tempo op. Studenten kunnen tegenwoordig niet meer zonder, en ook in het bedrijfsleven wordt de standaard computer steeds vaker vervangen voor een laptop. Logisch, want de laptop heeft velen voordelen. Je bent altijd mobiel, en kan zo overal en altijd nog even werken of een leuk filmpje bekijken. Maar het is niet alleen rozengeur en manenschijn, de laptops hebben ook grote nadelen. De fysieke klachten van gebruikers met een laptop nemen steeds harder en sneller toe!

De meeste lichamelijke klachten hebben te maken met de houding van de gebruiker. De nabijheid van het scherm en toetsenbord, of de plaatsing op een gewone tafel of schoot van gebruiker, zorgen voor een verkeerde houding. Vaak zitten gebruikers van een laptop voorover gebogen. De nek- en schouderspieren worden hierdoor veel belast, waardoor een gevoel van stijfheid, kramp of zelfs ontstekingen kunnen ontstaan. Maar ook de ogen lijden erg veel met het gebruik van een laptop. De letters zijn vaak kleiner, wat de ogen extra belast. Droge ogen komen hierdoor ook steeds vaker voor, omdat er door het gebruik van computers minder wordt geknipperd met de ogen. Dit leidt vervolgens tot vermoeidheid.

Deze blog betekend natuurlijk niet dat u meteen uw laptop op Marktplaats moet zetten om er van af te komen. Er zijn enkele tips voor u om het gebruik weer wat comfortabeler te maken. Zo is het raadzaam om niet langer dan 2 uur per dag met een laptop te werken. Probeer in andere gevallen zoveel mogelijk met een extern toetsenbord, muis en beeldscherm te werken. Vervolgens ook raadzaam om een laptopstation of een pak papier te gebruiken om de laptop op te zetten. Laptops met kleine toetsen zijn niet raadzaam, zo is het ook niet verstandig om een laptop op de knieƫn te gebruiken. Tot slot het laatste, maar misschien wel het belangrijkste punt, zorg namelijk voor voldoende (maar ook weer neit te fel) licht in de ruimte waar u werkt


Populair

sbs6

Is Nederland SBS-mar

In 2006 werd SBS een serieuze concurrent binnen omroepland toen ...

Exclusief interview

Dagelijkse leven Onze bezoekers waren voornamelijk erg geĆÆnteresseerd in de personen ...

ReclameBlik: Bier

We beginnen bij de marktleider van de biermarkt. Heineken. Heineken ...

Positiviteit: Mannen

We nemen weer even de bouwvakkers als voorbeeld. Zij staan ...

Welkom op het Strate

Anno 2009 is het hebben van alleen een website niet ...