• RSS
  • Facebook
  • Twitter

holeinthewallDe injectienaaldtheorie is een hele oude marketinggedachte, en wordt nog maar heel af en toe gebruikt. SBS 6 is de grootste gebruiker van de injectienaaldtheorie. De injectienaaldtheorie is het veelvoudig vertellen van een boodschap zodat de ontvanger de boodschap uiteindelijk gaat geloven of zo ‘fan wordt’. Bij de aankondiging van een nieuw tv-programma zoals K2 zoekt K3, Popstars, Sterren Dansen op het IJs, Nieuwe Uri Geller of Hole in the Wall wordt dit breed uitgemeten.

Nog steeds blijft deze eeuwenoude marketingvorm erg effectief. Bijvoorbeeld de aankondigingen van Hole in the Wall. Met een speciaal Hole in the Wall Journaal, een countdown met ‘Nog … dagen tot het begint’, en speciale SBS-termen als “Meest besproken, grootste familieshow, beste, grootste, leukste, gezelligste etc.”, heeft SBS zich zo op de kaart gezet. Hole in the Wall trok met al deze publiciteit ruim 2 miljoen kijkers, maar moest vervolgens wel de helft inleveren in het kijkeraandeel na de tweede aflevering. SBS geeft de kijker het gevoel dat zij dat programma moeten kijken om er bij te horen, omdat zij er anders niet over mee kunnen praten op straat. Je moet het gezien hebben, anders hoor je er niet bij. Een hele slimme marketinggedachte die Nederland nog steeds ‘in de ban houdt van SBS6!’.

Bij andere omroepen wordt deze marketinggedachte vaak door het slijk gehaald door imitaties of wordt de methode besproken. RTL doet het liever ‘chique’, door gewoon een promo af en toe uit te zenden. Even leek he Televizierring Gala wel verandering in te brengen. Toen bekend werd dat er promotie mocht worden gemaakt voor de Televizierring Verkiezing gingen even alle omroepen van start met de injectienaaldtheorie. Maar verders wordt de theorie niet veel meer gebruikt.


Populair

sbs6

Is Nederland SBS-mar

In 2006 werd SBS een serieuze concurrent binnen omroepland toen ...

Exclusief interview

Dagelijkse leven Onze bezoekers waren voornamelijk erg geïnteresseerd in de personen ...

ReclameBlik: Bier

We beginnen bij de marktleider van de biermarkt. Heineken. Heineken ...

Positiviteit: Mannen

We nemen weer even de bouwvakkers als voorbeeld. Zij staan ...

Welkom op het Strate

Anno 2009 is het hebben van alleen een website niet ...