• RSS
  • Facebook
  • Twitter

snafuSnafu.nl, de website die dinsdagochtend werd gelanceerd door Robert Jensen. Jensen staat al jaren garant voor toptelevisie, opmerkelijke interviews en zijn eigenzinnige kijk op tv en actualiteiten. Het was altijd spraakmakende televisie. Iedereen herrinnert zich vast nog wel de beelden met Patricia Paay. Maar na jaren spraakmakende televisie was Jensen plotseling weg bij RTL 5. Een lange tijd was het stil rondom zijn persoon, tot vorige week. Hij kwam terug met een eigen nieuw medium.

Het project Snafu.nl werd dinsdagochtend gelanceerd. Snafu is een website met ‘een eigenzinnige kijk op de wereld, de media en showbizz’. Jensen verklaart zelf:”Snafu.nl is een nieuwe uitdaging waarvan ik nu al weet dat we er een hoop lol aan gaan beleven.” Het woordt Snafu is een afkorting voor een term uit het Amerikaanse leger. Situatiion Normal All Fucked Up. “In het Engels een term die gebruikt wordt bij een flater of uitglijder.”, aldus Jensen. Maar nu de website inmiddels een week online is lijkt de website weinig tot geen vernieuwingen te brengen op het Internet.

Maar helaas is de comeback van Jensen totaal niet wat het Nederlandse publiek graag wil zien. De website geeft aan voor een vernieuwde manier naar de wereld te kijken. Maar de video’s met grappige onderwerpen zijn wel goed bewerkt of gemonteerd, maar hebben het zelfde niveau als de blog GeenStijl. De artikelen over actualiteiten op het gebied van shownieuws zijn al terug te vinden op talloze websites en media, RTL Boulevard, Telegraaf, Nu.nl, het lijstje is lang en heeft dus ook geen enkele toegevoegde waarde. Maar ook het design van de website is niet praktisch, kleurgebruik kinderlijk, en hiermee ziet het er dus naar uit dat Jensen beter spraakmakende tv kan maken, dan een spraakmakende website.


Populair

sbs6

Is Nederland SBS-mar

In 2006 werd SBS een serieuze concurrent binnen omroepland toen ...

Exclusief interview

Dagelijkse leven Onze bezoekers waren voornamelijk erg geïnteresseerd in de personen ...

ReclameBlik: Bier

We beginnen bij de marktleider van de biermarkt. Heineken. Heineken ...

Positiviteit: Mannen

We nemen weer even de bouwvakkers als voorbeeld. Zij staan ...

Welkom op het Strate

Anno 2009 is het hebben van alleen een website niet ...