• RSS
  • Facebook
  • Twitter

Opstarten

Posted by Henri 0 Comment

financieelNa jarenlange trouwe dienst bij je werkgever kom je in de slappe tijd op straat te staan. Of na jaren uitsloven op je opleiding wil het met je diploma op zak toch maar niet lukken om aan een baan te komen. Een probleem dat velen landgenoten momenteel hebben. Het aantal vacatures blijft dalen, terwijl het aantal beschikbare mensen blijft stijgen. De werkloosheid is een groot probleem. Er zijn in dit geval twee mogelijkheden. Je zou kunnen blijven afwachten en solliciteren in de hoop aangenomen te worden in een passend bedrijf, maar je kunt ook voor je zelf beginnen.

Ondernemen is en blijft een moeilijke en gewaagde stap. Veel mensen vinden het nog eng, maar ach… Waarom zou je niet voor jezelf beginnen? Als je echt daadwerkelijk overtuigt bent van hetgeen dat je kunt en weet, waarom zou je die eigen krachten dan niet tot een eigen bedrijf maken? De komende week willen wij graag wat verder helpen met het opstarten van een eigen bedrijf. Tips en trucs die u helpen om van uw startende zaakje een succesvolle onderneming te maken.

We beginnen vandaag met de startkosten. De eerste periode van een bedrijf is namelijk vaak de duurste periode. Het is niet goedkoop natuurlijk. De aanschaf van een computer, eventueel auto, de koop of huur van een pand en alle andere aanschaf van producten of eventueel diensten die nodig zijn voor uw onderneming. Duizenden euro’s worden ge├»nvesteerd om de onderneming bloeiend te maken. Echter moeten al die duizenden euro’s ook weer terug verdient worden. Een punt waarop het dus bij veel bedrijven al meteen mis gaat. Hoe minder je investeert, des te lager je kosten zijn, des te makkelijker het is om winst te boeken. Probeer vooral in het begin te zorgen voor zo min mogelijk en zo laag mogelijke kosten. Dit is heel makkelijk te realiseren.

De aanschaf van een nieuwe computer. Is het nodig? Via het Internet zijn ook velen gebruikte laptops of computers beschikbaar die prima zijn voor gebruik. Meubilair en dergelijke heb je ook in verschillende soorten en maten, het hoeft niet altijd duur te zijn. Maar er is meer. Veel bedrijven starten meteen in een eigen pand. Met de komst van het Internet worden veel klanten benadert via het Internet. Het is dus niet meer noodzakelijk om in een groot pand te zitten. Opstarten kan makelijk in een apart kamertje binnen uw huis. De grootste bedrijven in Nederland zijn zowat allemaal gestart in een zolderkamertje. Met deze lage startkosten heeft u het begin gezet en kunt aan de slag

Uiteraard is het niet nodig om jaren op een zolderkamertje te blijven zitten op goedkoop meubilair en gebruikte apparatuur. Zodra uw onderneming winst begint te maken kunt u deze altijd gebruiken om te investeren in eventueel nieuwe producten. In de blog van morgen gaan we u verder helpen met het bestuderen van de bedrijfstak en het plan van aanpak.

Categories: Actueel, Advies, Algemeen

Populair

sbs6

Is Nederland SBS-mar

In 2006 werd SBS een serieuze concurrent binnen omroepland toen ...

Exclusief interview

Dagelijkse leven Onze bezoekers waren voornamelijk erg geïnteresseerd in de personen ...

ReclameBlik: Bier

We beginnen bij de marktleider van de biermarkt. Heineken. Heineken ...

Positiviteit: Mannen

We nemen weer even de bouwvakkers als voorbeeld. Zij staan ...

Welkom op het Strate

Anno 2009 is het hebben van alleen een website niet ...