• RSS
  • Facebook
  • Twitter

latitudeVia Hyves is het momenteel al mogelijk om de handel en wandel van iedereen te volgen door de komst van WWW, wie-wat-waar. Maar Google doet er nog een schepje bovenop. Via de nieuwe versie van Latitude is het tot in detail mogelijk om de gebruiker te volgen in overal waar hij is geweest. Met Latitude kun je zien waar je vrienden of bekenden zich bevinden, als deze uiteraard ook Latitude gebruiken. Maar ook houdt het programma een historie en database bij waardoor reispatronen dus zichtbaar worden.

Gaat dit niet wat te ver? Of is het juist een ideale uitkomst voor werkgevers? Zij kunnen namelijk ook medewerkers in de buitendienst exact in de gaten houden. Misschien is het wel inbreuk op privacy, maar de geschiedenis kan ook op elk moment gewist worden. Daarnaast is er ook Location Alerts toegevoegd aan de nieuwe Latitude. Gebruikers krijgen een melding als er een vriend of kennis in de buurt komt. Op plaatsen waar veel vrienden bij elkaar zitten en regelmatig en veel bij elkaar zijn, zoals op de werkplaats of in de klas, schakelt de Location Alert zich uit.


Populair

sbs6

Is Nederland SBS-mar

In 2006 werd SBS een serieuze concurrent binnen omroepland toen ...

Exclusief interview

Dagelijkse leven Onze bezoekers waren voornamelijk erg geïnteresseerd in de personen ...

ReclameBlik: Bier

We beginnen bij de marktleider van de biermarkt. Heineken. Heineken ...

Positiviteit: Mannen

We nemen weer even de bouwvakkers als voorbeeld. Zij staan ...

Welkom op het Strate

Anno 2009 is het hebben van alleen een website niet ...