• RSS
  • Facebook
  • Twitter

zelfmoordVeel kritiek, ongeloof en reacties op een nieuwe website. Deze website wil voorkomen dat mensen op gruwelijke manier zelfmoord plegen, daarom worden op de website tips en trucs gegeven om door middel van medicijnen en dergelijke op een ´menselijkere´ methode een einde aan je leven te maken. Momenteel wordt Nederland velen malen opgeschrikt door mensen die voor de trein springen, van een dak springen of met opzet een ernstig ongeluk veroorzaken met fatale afloop.

Ruim 1,1 % van de Nederlands komt te overlijden door zelfdoding. De Nederlandse Vereniging voor een Vrijwillig Levenseinde (NVVE) is vandaag daarom ook begonnen met een nieuwe website vol tips om op een andere methode een einde aan je leven te maken. Het gaat om concrete aanwijzingen voor zelfdoding met medicijnen. De website is niet voor iedereen te gebruiken. Mensen kunnen zich registreren en kunnen voor € 17,50 per jaar lid worden van de website. Op fora stromen de reacties binnen over de komst van de website, de site wordt ‘onmenselijk’ en ‘ziekelijk’ genoemd. Hulp bij zelfdoding is in Nederland strafbaar, maar volgens de NVVE gaat de website niet te ver omdat er alleen informatie wordt verstrekt. Ook impuls zelfdoding is niet mogelijk via de website omdat er voor de medicaties die worden getipt een wachttijd is.


Populair

sbs6

Is Nederland SBS-mar

In 2006 werd SBS een serieuze concurrent binnen omroepland toen ...

Exclusief interview

Dagelijkse leven Onze bezoekers waren voornamelijk erg geïnteresseerd in de personen ...

ReclameBlik: Bier

We beginnen bij de marktleider van de biermarkt. Heineken. Heineken ...

Positiviteit: Mannen

We nemen weer even de bouwvakkers als voorbeeld. Zij staan ...

Welkom op het Strate

Anno 2009 is het hebben van alleen een website niet ...