• RSS
  • Facebook
  • Twitter

financieelVolgens het Nibud is het zeer slecht gesteld met de huidige financièle situatie van miljoenen huishouden. Een groot deel van de Nederlandse huishoudens heeft geen financièle middelen voor incidentele uitgaven. Grote paniek dus als plotseling de wasmachine niet meer werkt, of de auto ook voor onkosten gaat zorgen. Ruim 3,5 miljoen huishoudens zitten erg krap, en kunnen deze tegenvallers niet opvangen. Deze huishoudens lopen een groot risico aangezien er duizenden banen op de tocht staan door de crisis.

De conclusie werd getrokken na een onderzoek Geldzaken in de Praktijk van het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting, in de volksmond beter bekend als het Nibud. Het onderzoek legt zo duidelijk enkele punten bloot. Zo blijkt ook dat de helft van de Nederlanders niet is berekent op tegenvallers, een kwart helemaal nooit spaart en het andere kwart alleen maar geld spaart als er geld over blijft! Daarnaast maken vier van de vijf Nederlanders geen overzicht van toekomstige uitgaven. Slechter is het gesteld met een kwart van de bevolking die niet eens kijkt waar het geld blijft! Ook rood staan komt steeds vaker voor, 25% van de Nederladers staat maandelijks rood.

Categories: Actueel, Algemeen

Populair

sbs6

Is Nederland SBS-mar

In 2006 werd SBS een serieuze concurrent binnen omroepland toen ...

Exclusief interview

Dagelijkse leven Onze bezoekers waren voornamelijk erg geïnteresseerd in de personen ...

ReclameBlik: Bier

We beginnen bij de marktleider van de biermarkt. Heineken. Heineken ...

Positiviteit: Mannen

We nemen weer even de bouwvakkers als voorbeeld. Zij staan ...

Welkom op het Strate

Anno 2009 is het hebben van alleen een website niet ...