• RSS
  • Facebook
  • Twitter

Netwerken

Posted by Henri 0 Comment

netwerkenVandaag zijn we terecht gekomen in het vierde deel van de blogreeks over succesvol ondernemen op Strategie Online. Inmiddels hebben we het bedrijf al opgestart, research gedaan en zijn we in actie gekomen door te werken aan een website en dergelijke content. In de vierde stap gaan we netwerken. Typisch een marketing karweitje. Zorgen voor zoveel mogelijk bekendheid met zo min mogelijk middelen, oftewel: zorgen dat de potentiële klanten je weten te vinden!

Voor zowel jonge ondernemers als voor oudere bedrijven is het van een groot belang om een netwerk op te bouwen. Dit kan op talloze methodes. Ging vroeger een bedrijf golfen met zijn klanten, tegenwoordig gebeurd dit bijna allemaal online. Zorg voor een goede backlink en zorg dat de link naar uw website op zoveel mogelijk relevante websites komt te staan. Verplaats u in de doelgroep en bedenk op welke methodes u zo contact kunt zoeken. Ook een gemakkelijk middel is hiermee het sociale aspect. Maak een account op sociale netwerksites zoals Facebook, Hyves en Twitter. Hiermee vergaar je digitale mond-tot-mondreclame. Maar ook fysiek is het belangrijk contacten te leggen. Meld je aan voor een ondernemingsvereniging, ga naar beurzen of bijeenkomsten van de Kamer van Koophandel. Blijf betrokken bij de samenleving, kom nooit visitekaartjes te kort en geef ze aan elke passant. Free-publicity is ook een ideale methode om zo in het middelpunt van de aandacht te komen. Probeer een publiek te benaderen, dit kan een publiek zijn van een externe publiekstrekker. Maar je kunt natuurlijk ook zelf een publiek maken door een blog te starten of via een social media.


Populair

sbs6

Is Nederland SBS-mar

In 2006 werd SBS een serieuze concurrent binnen omroepland toen ...

Exclusief interview

Dagelijkse leven Onze bezoekers waren voornamelijk erg geïnteresseerd in de personen ...

ReclameBlik: Bier

We beginnen bij de marktleider van de biermarkt. Heineken. Heineken ...

Positiviteit: Mannen

We nemen weer even de bouwvakkers als voorbeeld. Zij staan ...

Welkom op het Strate

Anno 2009 is het hebben van alleen een website niet ...