• RSS
  • Facebook
  • Twitter

vacatureAl in meerdere berichten op Strategie Online hebben we aangegeven dat het einde van de kredietcrisis toch echt in zicht is. We hopen in 2010 een mooi jaar te krijgen waarin we vooral een groot herstel mogen ontdekken. Fijn om te zien in ieder geval dat we daar al redelijk goed naar op weg zijn. In oktober is namelijk het aantal vacatures in tijden weer gestegen.

In het Monster Employment Index van oktober is het online vacatureaanbod gestegen met 2 punten, en staat het daarmee op een niveau van 88 punten. Bijna alle sectoren lieten een groei zien, maar vooral in de zorg en het onderwijs was de groei het grootste. “Alhoewel de index nog steeds 50 procent lager uitvalt dan in 2008, zijn de resultaten van de afgelopen maand opvallend en hoopgevend. Gezien de ontwikkeling van de Index in de afgelopen maanden, lijkt het erop dat we het laagste punt mogelijk achter ons hebben gelaten,” aldus Diana Krieger, Managing Director van Monsterboard.nl. “Naast de sterke stijgingen in de sectoren onderwijs en gezondheidszorg, is ook de lichte stijging in de sectoren HR en marketing, PR & media hoopvol. Als indicatoren van de arbeidsmarkt, geven de recente stijgingen in deze sectoren een gematigd positief signaal af.”


Populair

sbs6

Is Nederland SBS-mar

In 2006 werd SBS een serieuze concurrent binnen omroepland toen ...

Exclusief interview

Dagelijkse leven Onze bezoekers waren voornamelijk erg geïnteresseerd in de personen ...

ReclameBlik: Bier

We beginnen bij de marktleider van de biermarkt. Heineken. Heineken ...

Positiviteit: Mannen

We nemen weer even de bouwvakkers als voorbeeld. Zij staan ...

Welkom op het Strate

Anno 2009 is het hebben van alleen een website niet ...