• RSS
  • Facebook
  • Twitter

google2Google houdt zich druk bezig met vernieuwingen van de huidige online diensten. Google is momenteel druk in de weer met een nieuwe techniek die het mogelijk moet maken om Internet twee maal zo snel te maken dan het huidige Internet. Het internetconcern werkt onder de naam SPDY, dat uitgesproken wordt als speedy. Het nieuwe Internetprotocol moet Internet voornamelijk comfortabeler maken voor de gebruikers.

Het huidige Hypertext Transfer Protocol, beter bekend als HTTP, moet worden aangeveld door de softwareontwikkelaars Mike Belshe en Roberto Peon van Google. Google vult hiermee HTTP aan dat als sinds 1996 de standaard communicatie mogelijk maakt. Hiermee worden gegevens van webservers omgezet naar een webpagina in een browser en aangezien de websites steeds hogere verwachtingen en eissen stellen aan het Internet wordt het volgens Google hoog tijd voor een nieuw protocol. Echter staat dit nieuwe protocol nog maar in de kinderschoenen. Maar in de testomstandigheden beweren de onderzoekers al dat sites met 55% sneller geladen worden. “We moeten nog een heleboel werk verrichten om te bekijken hoe SPDY het in de echte wereld doet”, geven de twee medewerkers toe. “We zijn echter wel op het punt beland waarop ons kleine team zou kunnen profiteren van feedback van de internetgemeenschap.”


Populair

sbs6

Is Nederland SBS-mar

In 2006 werd SBS een serieuze concurrent binnen omroepland toen ...

Exclusief interview

Dagelijkse leven Onze bezoekers waren voornamelijk erg geïnteresseerd in de personen ...

ReclameBlik: Bier

We beginnen bij de marktleider van de biermarkt. Heineken. Heineken ...

Positiviteit: Mannen

We nemen weer even de bouwvakkers als voorbeeld. Zij staan ...

Welkom op het Strate

Anno 2009 is het hebben van alleen een website niet ...