• RSS
  • Facebook
  • Twitter

youtubeVideo’s op YouTube bekijken in een hogere beeldkwaliteit die vergelijkbaar is met de kwaliteit van een DVD. Het klinkt als een snufje voor in de verre toekomst, maar deze toekomst komt heel erg dichtbij. Vanaf volgende week biedt videosite YouTube de mogelijkheid en ondersteuning om video’s in een hogere beeldkwaliteit te tonen en uploaden. Gebruikers kunnen dan video’s in 1080 pixels op HD-kwaliteit afspelen, dat liet Google weten op zijn officiële blog.

Momenteel is de maximale HD kwaliteit nog slechts 720 pixels. Filmpjes die momenteel al in Full HD kwaliteit op YouTube staan hoeven ook niet opnieuw te worden geupload, deze worden automatisch omgezet naar een betere beeldkwaliteit. Gezien de grootte van full HD zal YouTube daarmee ook de maximale bestandsgrootte gaan aanpassen. Momenteel is er een maximale grootte van 1 GB en een maximale duur van 10 minuten. Vanaf volgende week zal deze bestandsgrootte maarliefst 2 GB zijn, de duur van de filmpjes blijft nog steeds maximaal 10 minuten.


Populair

sbs6

Is Nederland SBS-mar

In 2006 werd SBS een serieuze concurrent binnen omroepland toen ...

Exclusief interview

Dagelijkse leven Onze bezoekers waren voornamelijk erg geïnteresseerd in de personen ...

ReclameBlik: Bier

We beginnen bij de marktleider van de biermarkt. Heineken. Heineken ...

Positiviteit: Mannen

We nemen weer even de bouwvakkers als voorbeeld. Zij staan ...

Welkom op het Strate

Anno 2009 is het hebben van alleen een website niet ...