• RSS
  • Facebook
  • Twitter

jackson2Concurrenten gaan vaak over lijken. De twee commercièle grootste tv-zenders van Nederland zijn daar het ultieme voorbeeld van. RTL en SBS doen er alles aan om elkaar ook maar nadelig schade aan te brengen. Iedereen weet nog wat er is gebeurd rondom de ijsdansoorlog tussen RTL 4 en SBS 6. Maar dit tafereel zagen we ook rond de kijkcijferoorlog rondom talentenjachten. En dit is ook nu weer het geval, beiden commerciële omroepen gaan de strijd aan om de kijker in een Michael Jackson-show.

SBS kondigde vorige week aan een nieuwe show te organiseren om de overleden King of Pop. Michael Jackson was een grote artiest die bekend is geworden van zijn moves, dat is dan dus ook het belangrijkste onderdeel van de nieuwe show op de commerciële omroep. Sinds vorige week zijn er ook al verschillende oproepen te zien waarin SBS talent oproept om mee te doen aan de show. In de nieuwe show gaat SBS op zoek naar iemand die de moves van Jackson kan evenaren. RTL kondigt vandaag echter ook groot nieuws aan, zij komen met een soortgelijke show! SBS reageert hierop:”Wij brengen dit in het voorjaar op zaterdagavond en verwachten dat RTL voor een andere dag zal kiezen. Tijdens de ‘ijsdansoorlog’ besloot RTL om wel recht tegenover ons te gaan zitten.”

Het programma van SBS zal Move Like Michael gaan heten, terwijl RTL heeft gekozen voor de Hollandse naam Mijn naam is Michael. RTL wil verder niet reageren op het nieuws. In het verleden won SBS de ijsdansoorlog met een enorm aantal kijkers, terwijl de show van RTL compleet flopte. SBS won door de goede promotie en marketing rondom het programma, tevens was ook toen SBS de eerste zender die ijsdansshow op tv bracht. Wordt dus ongetwijfeld vervolgd.


Populair

sbs6

Is Nederland SBS-mar

In 2006 werd SBS een serieuze concurrent binnen omroepland toen ...

Exclusief interview

Dagelijkse leven Onze bezoekers waren voornamelijk erg geïnteresseerd in de personen ...

ReclameBlik: Bier

We beginnen bij de marktleider van de biermarkt. Heineken. Heineken ...

Positiviteit: Mannen

We nemen weer even de bouwvakkers als voorbeeld. Zij staan ...

Welkom op het Strate

Anno 2009 is het hebben van alleen een website niet ...