• RSS
  • Facebook
  • Twitter

vacatureMeer dan de helft van de Nederlanders gaat aan het werk op een  baan die totaal niet aansluit op de vooropleidingen of dromen die zij in het verleden hadden. Hiermee wordt duidelijk aangetoond dat de werkgevers anno 2009 werkervaring en innovatie meer waarderen dan de diploma´s en certificaten. Dit bleek uit onderzoek van de NationaleVacatureBank onder 528 respondenten.

Een grote minderheid heeft aangegeven de rest van zijn carriére daadwerkelijk te doen  wat zij in het verleden graag wilde en waarvoor zij zijn opgeleid. Ruim 59% doet iets compleet anders dan waarvoor zij zijn opgeleid. Van de Nederlanders die wel een aansluitende baan op de studie heeft is slechts 14% ook echt helemaal op de goede plaats en past het volledig bij de opleiding. Ruim 10% van de ondervraagden heeft een baan die zij al vanaf hun studietijd wilde. Florence Schmit, de uitgever van de NationaleVacatureBank verklaart:”Het is opvallend dat een groot deel van de Nederlanders geen baan heeft gevonden die past bij de studie die ze hebben gevolgd. Dit kan voor veel onvrede zorgen in je werk. Het is belangrijk om in je huidige functie plezier te vinden zodat je lekker op je plek zit, met name omdat je een groot deel van je dag doorbrengt op je werk.” De droombaan van een kind wordt dus door 82% geen werkelijkheid.


Populair

sbs6

Is Nederland SBS-mar

In 2006 werd SBS een serieuze concurrent binnen omroepland toen ...

Exclusief interview

Dagelijkse leven Onze bezoekers waren voornamelijk erg geïnteresseerd in de personen ...

ReclameBlik: Bier

We beginnen bij de marktleider van de biermarkt. Heineken. Heineken ...

Positiviteit: Mannen

We nemen weer even de bouwvakkers als voorbeeld. Zij staan ...

Welkom op het Strate

Anno 2009 is het hebben van alleen een website niet ...