• RSS
  • Facebook
  • Twitter

cyberoorlogDe cyberoorlog is een feit. Het aantal internetaanvallen op politieke doeleinden nemen steeds verder toe, dat blijkt uit een rapport van McAfee. De ´cyberoorlog´ werd een hele lange tijd niet serieus genomen en bleek fictie, maar dat is het al lang niet meer. Er is geconstateert dat politiek gemotiveerde cyberaanvallen steeds vaker voorkomen. De aanvallen richten zich op het plat liggen van de infrastructuur van een land.

De netwerken van telefoons, Internet en electriciteit zijn zwak en er hoeft relatief weinig moeite voor gedaan te worden om daar schade aan te richten. Daarnaast wapenen zich steeds meer landen met virtuele wapens. het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Frankrijk, China en Noord-Korea zijn al erg ver met de ontwikkeling van manieren om Internet in te zetten als aanvalsmiddel in tijden van oorlog. Als er dus een Derde Wereldoorlog uitbreekt zal deze in grote gevallen via Internet worden uitgevochten. De VS heeft dit middel al gebruikt tijdens de laatste Golfoorlog tegen Irak. Volgens Chris Wysopal van Veracode, een adviserend bedrijf op het gebied van internetveiligheid, is de overheid zich totaal nog niet bewust van deze dreiging. “Het probleem is dat overheden jaren met dit soort dingen bezig zijn, terwijl criminelen het in maanden kunnen,” zegt hij tegen de BBC.


Populair

sbs6

Is Nederland SBS-mar

In 2006 werd SBS een serieuze concurrent binnen omroepland toen ...

Exclusief interview

Dagelijkse leven Onze bezoekers waren voornamelijk erg geïnteresseerd in de personen ...

ReclameBlik: Bier

We beginnen bij de marktleider van de biermarkt. Heineken. Heineken ...

Positiviteit: Mannen

We nemen weer even de bouwvakkers als voorbeeld. Zij staan ...

Welkom op het Strate

Anno 2009 is het hebben van alleen een website niet ...