• RSS
  • Facebook
  • Twitter

ZoekmachineYahoo! blijkt de grote verliezer en dupe te worden van de grote zoekmachineoorlog. De zoekmachineoorlog ontstond toen Microsoft met zijn zoekmachine Bing de zware concurrentie aanging met zoekgigant Google. Het onderzoeksbureau ComScore volgt het Internet en heeft daarmee vooral aangegeven dat het Internetbedrijf Yahoo de afgelopen maanden enorm veel marktaandeel heeft zien afnemen.

In oktober is het marktaandeel in Amerika gezakt van 18,8% tot 18%. Daarmee is al sinds 2009 in totaal 3% verloren gegaan en afgeknabbeld door concurrenten Microsoft en Google. Microsoft blijft wel weer in marktaandeel stijgen, maar komt nog steeds niet in de buurt van het enorme marktaandeel van Google. Google blijft daarmee de dominantste in de markt en heeft ruim 66% van de markt in handen, Bing heeft inmiddels 9,9% in handen. In Amerika is daarmee Bing al een stuk populairder dan in Europa, in Europa wordt de zoekmachine nog niet veel gebruikt.

Populair

sbs6

Is Nederland SBS-mar

In 2006 werd SBS een serieuze concurrent binnen omroepland toen ...

Exclusief interview

Dagelijkse leven Onze bezoekers waren voornamelijk erg geïnteresseerd in de personen ...

ReclameBlik: Bier

We beginnen bij de marktleider van de biermarkt. Heineken. Heineken ...

Positiviteit: Mannen

We nemen weer even de bouwvakkers als voorbeeld. Zij staan ...

Welkom op het Strate

Anno 2009 is het hebben van alleen een website niet ...