• RSS
  • Facebook
  • Twitter

ingbankDe ING Bank waarschuwt alle klanten en gebruikers voor cybercriminelen die proberen via een methode om inloggegevens te achterhalen. De gebruikers van de bank lopen risico om de inloggegevens prijs te geven die zij gebruiken bij de online bankieromgeving van de ING Bank. De waarschuwing is een reactie op een e-mail waarin namens de ING om gegevens wordt gevraagd.

De bank waarschuwt vooral om dus niet in te gaan op deze of soortgelijke e-mails. In de huidige e-mail wordt opgeroepen om éénmalig hun ‘primair IP-adres te bevestigen’. De ING heeft al aangegeven dat deze mail niet afkomstig is van hen, maar wel verwijst de mail naar een nagemaakte ING-website, die tot in elk detail lijkt op de originele website. In werkelijkheid is de site in handen van oplichters. Wie ingaat op de oproep en dus ook daadwerkelijk inlogt geeft daarmee meteen zijn wachtwoord en gebruikersnaam prijs aan de criminelen.

Eerder waren er al soortgelijke acties om de gegevens zo te achterhalen. Zowel de ING Bank als onze eigen redactie benadrukt dan ook met klem om nooit per e-mail inloggegevens of dergelijke persoonlijke informatie prijs te geven. Bedrijven vragen hier nooit om per e-mail, en banken al helemaal niet! Klanten die toch op het verzoek zijn ingegaan, moeten direct contact met de bank opnemen.


Populair

sbs6

Is Nederland SBS-mar

In 2006 werd SBS een serieuze concurrent binnen omroepland toen ...

Exclusief interview

Dagelijkse leven Onze bezoekers waren voornamelijk erg geïnteresseerd in de personen ...

ReclameBlik: Bier

We beginnen bij de marktleider van de biermarkt. Heineken. Heineken ...

Positiviteit: Mannen

We nemen weer even de bouwvakkers als voorbeeld. Zij staan ...

Welkom op het Strate

Anno 2009 is het hebben van alleen een website niet ...