• RSS
  • Facebook
  • Twitter

chromeGoogle heeft gisteren vol trots het nieuwe besturingssysteem Chrome OS onthuld aan de buitenwereld. Er zijn nog geen mogelijkheden om de software te downloaden en/of te installeren. De eerste reacties zijn erg positief en hiermee lijkt Chrome OS een serieuze concurrent worden van concurrent Windows.

Gisteren gaf Google een inkijkje in de techniek van het systeem, en vanaf nu is ook voor programmeurs de broncode beschikbaar. Toch is het nog even geduld voor Chrome echt de concurrentie met Windows aan kan. Google verwacht zelf dat eind 2010, over ruim een jaar, de eerste laptops en netbooks met het besturingssysteem in de winkels liggen. Volgens experts zal Chrome OS daarmee een hele goede partij worden op de markt. De grens van Internet en computer zijn compleet vervaagd en in elkaar verweven. Dit heeft als voordelen dat bijvoorbeeld alle bestanden online worden opgeslagen. Waardoor bij diefstal of nieuwe laptop gewoon kan worden ingelogd en verder kan worden gewerkt. Google legt nader uit:”Als je je besturingssysteem alleen nog opstart om je browser te kunnen gebruiken, dan moet de browser misschien het bestungssysteem worden.”

Google is steeds verder in de groei naar een internetgigant. Naast Google Chrome OS heeft het internetbedrijf ook al de maildienst GMail, kantoorsoftware Google Docs en het recent gepresenteerde Google Wave. Google Chrome, de webbrowser van Google, telt al na 1 jaar in totaal 40 miljoen gebruikers over de hele wereld verspreid.


Populair

sbs6

Is Nederland SBS-mar

In 2006 werd SBS een serieuze concurrent binnen omroepland toen ...

Exclusief interview

Dagelijkse leven Onze bezoekers waren voornamelijk erg geïnteresseerd in de personen ...

ReclameBlik: Bier

We beginnen bij de marktleider van de biermarkt. Heineken. Heineken ...

Positiviteit: Mannen

We nemen weer even de bouwvakkers als voorbeeld. Zij staan ...

Welkom op het Strate

Anno 2009 is het hebben van alleen een website niet ...