• RSS
  • Facebook
  • Twitter

twitter2De populariteit van het fenomeen Twitter is ook het genootschap ‘Onze Taal’ niet ontgaan. Afgelopen weekend heeft het genootschap het woord ‘twitteren’ uitgeroepen tot woord van het jaar 2009. Hiermee is het woord de opvolger van het woord ‘swaffelen’. Twitter is het afgelopen jaar enorm gestegen in populariteit, velen Nederlanders hadden vorig jaar nog nooit gehoord van Twitter, terwijl momenteel bijna iedereen er aan doet. Het leek op een rage, maar het blijkt echt een blijvertje. Twitter is niet meer weg te denken uit onze maatschappij.

Vorig jaar werd het woord ‘swaffelen’ uitgeroepen tot het woord van 2008. Swaffelen is de benoeming van het moedwillig met het mannelijk geslachtsdeel tegen objecten aantikken. Twitteren is dus de opvolger en deed al in het voorjaar van 2007 zijn intrede. Maar in Nederland kreeg het pas echte bekendheid toen eind februari een vliegtuig van Turkish Airlines vlakbij Schiphol neerstortte. Na enkele minuten stond het eerste bericht al op Twitter, daarna werd het nieuws razendsnel verspreid. Twitteren heeft gewonnen van kanshebbers als ‘vaccinatieangst’, ‘Koninginnedagdrama’, ‘kopvoddentax’ en ‘vuvuzela’.


Populair

sbs6

Is Nederland SBS-mar

In 2006 werd SBS een serieuze concurrent binnen omroepland toen ...

Exclusief interview

Dagelijkse leven Onze bezoekers waren voornamelijk erg geïnteresseerd in de personen ...

ReclameBlik: Bier

We beginnen bij de marktleider van de biermarkt. Heineken. Heineken ...

Positiviteit: Mannen

We nemen weer even de bouwvakkers als voorbeeld. Zij staan ...

Welkom op het Strate

Anno 2009 is het hebben van alleen een website niet ...