• RSS
  • Facebook
  • Twitter

windows7Het paradepaardje van Microsoft is een groot succes. Windows 7 is een bestseller. Het nieuwe besturingssysteem ligt sinds 22 oktober in de winkels, sinds dien zijn er al twee zoveel versies verkocht van ieder ander product van Microsoft. Windows 7 was het besturingssysteem dat alle problemen en drama’s van voorganger Vista snel moest doen vergeten. En blijkbaar met effect. Volgens The Wall Street Journal gaat het om ruim 40 miljoen exemplaren sinds de release.

Stralend van trots maakte topman Steve Ballmer vorige week tijdens de aandeelhoudersvergadering dit bekend. Ook werd er een persbericht gestuurd waarin iedereen kon lezen hoe goed verkoop verliep van Windows 7. Aan bescheidenheid ontbreekt het de topman niet, zo zei hij:”Windows 7 is gewoon het beste pc-besturingssysteem dat wij ooit hebben gebouwd.”. Verder lichtte hij toe:”Sinds de lancering hebben we al twee keer zoveel verkocht dan enig ander besturingssysteem ooit.”. Strategie Online heeft veel geschreven over de komst van Windows 7 in oktober. Vooral omdat zij deze keer een gehele opmerkelijke marketingmethode hebben ingezet. De traditionele media hebben zij laten gaan, wat zij bij Vista wel deden. Ze maakte geen groot feest rondom de lancering, maar het wordt stilletjes gelanceerd. Ondanks dat is via mond-tot-mondreclame, dat wel een beetje is gestimuleerd door Microsoft, het product uitgegroeid tot een bestseller.


Populair

sbs6

Is Nederland SBS-mar

In 2006 werd SBS een serieuze concurrent binnen omroepland toen ...

Exclusief interview

Dagelijkse leven Onze bezoekers waren voornamelijk erg geïnteresseerd in de personen ...

ReclameBlik: Bier

We beginnen bij de marktleider van de biermarkt. Heineken. Heineken ...

Positiviteit: Mannen

We nemen weer even de bouwvakkers als voorbeeld. Zij staan ...

Welkom op het Strate

Anno 2009 is het hebben van alleen een website niet ...