• RSS
  • Facebook
  • Twitter

youtubeGoogle is de laatste maanden erg hard aan het werk om de diensten en producten verder te verbeteren. Ook YouTube moet hier zeker aan geloven en wordt flink onder handen genomen. Sinds deze week wordt het mogelijk om beelden in haarscherp HD-beeld te bekijken, en ook wordt het nu mogelijk om video’s met ondertiteling te bekijken. Via spraakherkenning kan er een ondertiteling worden toegevoegd, en hiermee komt de videosite doven en slechthorenden tegemoet.

Ondertiteling op YouTube was al mogelijk en handmatig toe te voegen aan filmpjes. Maar dit deden maar weinig tot geen gebruikers. Dit aangezien het hele script van de video uitgeschreven moest worden en precies getimed moest worden vanneer de ondertiteling zichtbaar moest worden. Deze nieuwe functie maakt gebruik van dezelfde techniek als Google Voice. Met die dienst wordt ook gesproken voicemail omgezet tot tekst. Google waarschuwt op zijn blog wel dat de resultaten niet altijd perfect zullen zijn. Op het Internet circuleren velen transcripts van verkeerde vertalingen, en die hilarische voorbeelden zullen ook vast de komende tijd van de YouTube functie binnenkomen. De ondertiteling is momenteel slechts bij enkele kanalen beschikbaar maar moet in de toekomst voor alle video’s beschikbaar zijn. Als Google er in slaagt om deze functie succesvol online aan te bieden is daarmee een grote barriére doorgebroken. Jarenlang is er research gedaan, en blijkt de techniek voor spraakherkenning en het converteren van spraak naar tekst zeer complex.


Populair

sbs6

Is Nederland SBS-mar

In 2006 werd SBS een serieuze concurrent binnen omroepland toen ...

Exclusief interview

Dagelijkse leven Onze bezoekers waren voornamelijk erg geïnteresseerd in de personen ...

ReclameBlik: Bier

We beginnen bij de marktleider van de biermarkt. Heineken. Heineken ...

Positiviteit: Mannen

We nemen weer even de bouwvakkers als voorbeeld. Zij staan ...

Welkom op het Strate

Anno 2009 is het hebben van alleen een website niet ...