• RSS
  • Facebook
  • Twitter

sitevanhetjaarU heeft het vast al gelezen. Tweakers is uitgeroepen tot website van het jaar. In alle media, websites en blogs staat al vermeld dat Tweakers de website van het jaar 2009 is, maar wie zijn de andere winnaars? Per categorie is er namelijk een winnaar bekend gemaakt. Strategie Onlinge geeft u een compleet overzicht van alle winnaars van de Website van het Jaar.

In de categorie Auto en Vervoer is Marktplaats Auto’s verkozen tot de beste website, en ANWB.nl blijkt het populairst. Voor de carriére is Bijbanen.nl de beste site, maar blijft Monsterboard.nl de populairste. Bij de populairste Communities kon het dus niet anders dat Hyves daar op één stond, maar de beste community is toch Girlscene.nl. Op het gebied van Entertainment is YouTube zowel de beste als populairste website. De banken hadden ook zware concurrentie, de Rabobank blijkt de beste site te hebben op het gebied van Financien, maar ING won het op gebied van populariteit.

Belangrijk onderdeel binnen het Internet gebruik blijft natuurlijk gamen. OnlineSoccerManager is uitgeroepen tot beste website op het gebied van Games, terwijl Zylom.com de populairste Games-website is. Ook telecom ging de strijd aan, geen telecomaanbieder maar SMSCity ging er vandoor met de titel beste en populairste website van het jaar. De overheid heeft met VROM de beste website, maar Van A Naar Beter blijkt de populairste website van de overheid.

Op het gebied van de beste nieuwsbron blijkt Twekaers.net de beste website, terwijl Nu.nl de populairste blijkt te zijn. Ook onderwijs blijft belangrijk op het Web. Scholieren.com werd uitgeroepen tot populairste onderwijs-website, terwijl Hogeschool Utrecht de beste onderwijs-website heeft.

De oorlog binnen de zoekmachines blijkt nog geen invloed te hebben gehad op de lijst. Zoals eerdere jaren ging Google ervan door met de beste en populairste website van het jaar. De beste en populairste website van het jaar op het gebied van E-commerce blijkt iBood.nl, en ook eensgezindheid op het gebied van sportsites. De website van PSV blijkt de populairste sport-website en ook de beste sport-website te zijn. De beste en populairste woonwebsite blijft Funda.nl

Op het gebied van Vrije Tijd blijkt dat Zoover de beste website heeft, maar voert Inpakken en Wegwezen de lijst aan als populairste website. Voor TV en Radio blijkt Nederland.fm de beste website, maar blijft Uitzending Gemist van de Publieke Omroep de populairste website. Kika.nl is voor de goede doelen de beste en populairste website.

Voor Mens en Gezondheid scoorde Valtaf.nl de titel van beste website, en ging ReceptenWeb.nl er van door met de titel voor populairste Mens en Gezondheid-website. Ook wordt Internet steeds vaker gebruikt voor dating, de beste website op dit gebied blijkt Gay.nl, terwijl Relatieplanet.nl nog steeds de populairste website blijkt. Op het gebied van vergelijkingssites voert Tweakers Pricewatch de lijst aan als populairste en beste website. Op het gebied van Weer en Verkeer blijkt Google Maps de beste website, en blijft Buienradar nog steeds ongekend populair.

Gisteravond werd de website Tweakers.net uitgeroepen tot de Website van het Jaar. Hiermee versloegen zij grote websites als Marktplaats, Hyves en Google.


Populair

sbs6

Is Nederland SBS-mar

In 2006 werd SBS een serieuze concurrent binnen omroepland toen ...

Exclusief interview

Dagelijkse leven Onze bezoekers waren voornamelijk erg geïnteresseerd in de personen ...

ReclameBlik: Bier

We beginnen bij de marktleider van de biermarkt. Heineken. Heineken ...

Positiviteit: Mannen

We nemen weer even de bouwvakkers als voorbeeld. Zij staan ...

Welkom op het Strate

Anno 2009 is het hebben van alleen een website niet ...