• RSS
  • Facebook
  • Twitter

kerstHet houdt de gemoederen flink bezig, wat zit er dit jaar weer in het Kerstpakket? Zitten we dit jaar te stoeven met een waardebon of een flinke bonus tegen onze schoonfamilie, of moeten we het alleen doen met een blikje ragout. Ondanks dat Nederland het motto kent:”Je mag een gegeven paard nooit in de bek krijgen”, doen ze daar totaal niet aan. Massaal worden er onderzoeken gedaan naar het presentje van de baas.

In opdracht van Pluimen blijkt dat ruim 46% van de Nederlandse werknemers dit jaar een traditionaal kerstpakket verwacht. Dit kerstpakket zit volgens hen gevuld met etenswaren en gadgets. Toch zit hier meer dan de helft, namelijk 61% van de medewerkers, totaal niet meer op te wachten. Pluimen vroeg in het onderzoek wat zij dus absoluut niet in hun kerstpakket wilde vinden, en daar maakte zij de volgende Top 5 van. Dit is de top 5 van de meest gevreesde kerstpakkettenitems!

1. serviesgoed
2. een blikje smeerleverworst
3. een picknickmand
4. ragout in blik
5. zwarte kerstthee

Maar wat wil de medewerker dan wel in zijn Kerstpakket bij de familie? Bonnen schijnen zeer populair te zijn. Schoonheidsbonnen, kappersbonnen, hotelbonnen, cadeaubonnen, bioscoopbonnen: zolang de persoon er maar een belevenis van kan maken. Ook kaartjes voor de dierentuin of het theater doen het goed, maar ook de sauna wil een groot percentage wel eens bezoeken op kosten van de baas. Maar ook geldbedragen zijn erg populair, een 13e maand en een flinke bonus zorgt voor het gevoel dat de medewerkers goed gewaardeerd worden binnen de onderneming.


Populair

sbs6

Is Nederland SBS-mar

In 2006 werd SBS een serieuze concurrent binnen omroepland toen ...

Exclusief interview

Dagelijkse leven Onze bezoekers waren voornamelijk erg geïnteresseerd in de personen ...

ReclameBlik: Bier

We beginnen bij de marktleider van de biermarkt. Heineken. Heineken ...

Positiviteit: Mannen

We nemen weer even de bouwvakkers als voorbeeld. Zij staan ...

Welkom op het Strate

Anno 2009 is het hebben van alleen een website niet ...