• RSS
  • Facebook
  • Twitter

tv“Hoe ziet de wereld er uit over 20 jaar?”, dat was de hoofdvraag van een onderzoek onder jongeren. Hieruit een opmerkelijke uitkomst. Jongeren denken over 20 jaar alleen hun nieuws via het Internet te ontvangen. Televisie komt dan op een tweede plaats, krant en radio spelen in de toekomst maar een hele magere rol. Dit blijkt uit onderzoek van TNS NIPO. Het bureau ondervroeg voor het onderzoek in totaal 1491 personen van 13 jaar en ouder.

Uit het onderzoek blijkt dat momenteel 87% van de respondenten het nieuws nu via de tv ontvangt, 65% noemt het Internet als bron voor het nieuws. “Over 20 jaar zouden de rollen wel eens omgekeerd kunnen zijn”, zon constateert TNS NIPO.┬á”80% denkt in 2029 zijn nieuws van het internet te halen en 72% (ook) van tv. De krant gaat nog meer inleveren: van 59% naar 37%.” De onderzoekers noemen het opmerkelijk dat de ondervraagden geen heil zien in het feit dat SMS en Twitter als nieuwsmedia komen. Daarnaast kwam ook betaald nieuws aan de orde van het onderzoek. Er zijn namelijk gesprekken gaande over het aanbod van betaald nieuws. De tieners vinden dit ‘een beetje dom’, zo zegt 41% van de tieners. Zij vinden ook dat gratis kranten net zo goed zijn als een betaalde krant, zo zegt 71%.


Populair

sbs6

Is Nederland SBS-mar

In 2006 werd SBS een serieuze concurrent binnen omroepland toen ...

Exclusief interview

Dagelijkse leven Onze bezoekers waren voornamelijk erg geïnteresseerd in de personen ...

ReclameBlik: Bier

We beginnen bij de marktleider van de biermarkt. Heineken. Heineken ...

Positiviteit: Mannen

We nemen weer even de bouwvakkers als voorbeeld. Zij staan ...

Welkom op het Strate

Anno 2009 is het hebben van alleen een website niet ...