• RSS
  • Facebook
  • Twitter

ZoekmachineZoeken via Google, het is niet meer weg te denken uit het gebruik van Internet en de computer. Google wordt nog steeds veel gebruikt. Vandaag maakte Google Nederland bekend op welke zoekwoorden er het meeste gezocht werd. Populair dit jaar zijn Youtube, online en Marktplaats. Maar Hyves spande de kroon. Nederland heeft het afgelopen jaar massaal gezocht op Hyves om zo profielpagina´s van bekende te vinden.

Maar ook binnen het gebruik van zoekwoorden moet Hyves op zijn hoeden zijn voor de Amerikaanse concurrent Facebook. De populariteit van die profielensite is sterk toegenomen. Mensen die op het woord Facebook zochten is namelijk vijf keer zo vaak gezocht. Alleen de ING was als zoekterm sneller opgekomen, maar dit is te wijten aan de fusie met de Postbank. Opvallend in het lijstje blijft dat toch de zoekende menigte op Internet maar moeilijk afscheid kan nemen van de naam Postbank. Het woord Postbank staat namelijk op de tweede plaats van meest gezochte banken. Hiermee laat het ´probleembanken´ en ´DSB´ achter zich. De meest populaire recessieterm blijkt ´gratis´. Een woord dat Nederland goed kenmerkt als volk, maar ook ´goedkoop´ deed het het afgelopen jaar bijzonder goed in de zoekmachines.In combinatie met het zoekwoord goedkoop wilden mensen vooral weten waar je voor weinig geld op vakantie kan, waar je voordelig kan eten en waar de voordeligste vliegtickets zijn te vinden. Ook politici worden vaak door de zoekmachines gehaald. Geert Wilders staat op nummer 1 en is de meest gegoogelde partijleider. Maar ook Wouter Bos, Femke Halsema, Agnes Kant, Rita Verdonk en Marianna Thieme doen het bijzonder goed. Wesley Sneijder bleek de populairste voetbalinternational te zijn. Maar of dit nu is te wijten aan zijn prestaties op het veld of meer met zijn liefdesleven te maken heeft blijft ook maar de vraag. En ook de Mexicaanse griep blijkt erg populair, dit jaar kwam de ziekte van het niets op nummer 1 in de lijst van meest gezochte ziektes op Google.

One Response so far.

  1. [...] Dit blogartikel was vermeld op Twitter door MaxServ B.V. Giessen, PvdA Next. PvdA Next heeft gezegd: B: Hyves populair binnen Google | Strategie-Online.nl: Maar ook Wouter Bos, Femke Halsema, Agnes Kant, Rita V… http://bit.ly/6W2b54 #pvda [...]


Populair

sbs6

Is Nederland SBS-mar

In 2006 werd SBS een serieuze concurrent binnen omroepland toen ...

Exclusief interview

Dagelijkse leven Onze bezoekers waren voornamelijk erg geïnteresseerd in de personen ...

ReclameBlik: Bier

We beginnen bij de marktleider van de biermarkt. Heineken. Heineken ...

Positiviteit: Mannen

We nemen weer even de bouwvakkers als voorbeeld. Zij staan ...

Welkom op het Strate

Anno 2009 is het hebben van alleen een website niet ...