• RSS
  • Facebook
  • Twitter

internetTot op de dag van vandaag waren de persoonlijke gegevens van houders van Nederlandse domeinnamen voor iedereen opvraagbaar. Telefoonnummers, adressen, namen, mailadressen, alles kon worden opgevraagd door een simpele zoekmachine op de website van SIDN (Stichting Internet Domeinregistratie Nederland). Veel mensen maken hier massaal gebruik van, maar helaas komt er zo ook steeds vaker misbruik voor. Zo worden bijvoorbeeld de gegevens gebruikt om de houder af te persen.

Om de houders van een .nl-domein te beschermen tegen deze criminaliteit gaat er dus iets veranderen. Vanaf 12 januari zijn deze gegevens afgeschermd en daarmee dus niet meer zichtbaar voor iedereen. Dit heeft de organisatie aangekondigd.  Vanaf 12 januari worden de gegevens tot dusver gepubliceerd dat intellectuele eigendomsrechten te beschermen en illegale en schadelijke inhoud op Internet voorkomen kan worden. Voor advocaten, gerechtsdeurwaarders, politie, justitie en overige opsporingsautoriteiten blijft een uitzondering, zij kunnen de gehele administratie ten allen tijden in zien. Namen en e-mailadressen blijven wel beschikbaar voor iedereen.


Populair

sbs6

Is Nederland SBS-mar

In 2006 werd SBS een serieuze concurrent binnen omroepland toen ...

Exclusief interview

Dagelijkse leven Onze bezoekers waren voornamelijk erg geïnteresseerd in de personen ...

ReclameBlik: Bier

We beginnen bij de marktleider van de biermarkt. Heineken. Heineken ...

Positiviteit: Mannen

We nemen weer even de bouwvakkers als voorbeeld. Zij staan ...

Welkom op het Strate

Anno 2009 is het hebben van alleen een website niet ...