• RSS
  • Facebook
  • Twitter

hyvesEen 35-jarige man uit Leiden is opgepakt wegens verdenking van chantage en laster met privégegevens van tientallen meisjes. De ouders van de tientallen meisjes maakte hij wijs dat hun dochter voor zijn camera seksuele handelingen had verricht, en dat hij zich had voorgedaan als fotograaf. Als de ouders niet met geld over de brug kwamen zou hij dat materiaal publiceren op het Internet. Echter was alles gelogen, en was het puur bluf van de man.

Op Internet stromen de fora binnen vol reacties. Mensen vinden het belachelijk dat iemand tot zoiets in staat is. De meestal jonge meisjes worden niet meer geloofd door hun eigen ouders, intern zou dit voor veel ruzie hebn gezorgd. De politie heeft de 35-jarige man uit Leiden opgepakt. De man haalde alle gegevens van Internetsites zoals Hyves. Telefoonnummers e.d. verzamelde hij via deze profielen. Vervolgens belde hij de ouders op en vertelde zijn verhaal. Het Openbaar Ministerie maakte dit bekend. Hoeveel slachtoffers de man exact heeft gemaakt is nog niet bekend.

Voor Strategie-Online dus tijd om even enkele simpele, maar belangrijke tips te geven. Zorg er voor dat Hyves profielen alleen zichtbaar zijn voor vrienden, en wees daarbij op voorbedacht wie je als vriend accepteert. Wees voorzichtig met het online verspreiden van privégegevens.


Populair

sbs6

Is Nederland SBS-mar

In 2006 werd SBS een serieuze concurrent binnen omroepland toen ...

Exclusief interview

Dagelijkse leven Onze bezoekers waren voornamelijk erg geïnteresseerd in de personen ...

ReclameBlik: Bier

We beginnen bij de marktleider van de biermarkt. Heineken. Heineken ...

Positiviteit: Mannen

We nemen weer even de bouwvakkers als voorbeeld. Zij staan ...

Welkom op het Strate

Anno 2009 is het hebben van alleen een website niet ...