• RSS
  • Facebook
  • Twitter

bloggies2009Voor de 9e maal was gisteravond de uitreiking van de Dutch Bloggies 2009. In poppodium Paard van Troje in Den Haag kwamen de beheerders van  de grootste blogs van Nederland samen. De weblog van dagblad NRC.Next (link) is uitgeroepen tot beste weblog van 2009. Daarnaast sleepte de blog ook nog eens de titel binnen voor beste nieuws- opinieblog in de wacht. Voor bloggers is het een belangrijke prijs.

Een vakjury heeft alle blogs ingedeeld in 16 categorieën. Daaronder werden verschillende blogs uitgeroepen tot beste blog. De beste politieke weblog was Weblog Washington, terwijl Lief Dagboek er van door ging met de prijs voor best geschreven weblog. De beste lifestyle weblog is Nalden.net geworden. Het publiek mocht stemmen op de categoriën beste microblog en meest populaire weblog. Columnist Nico Dijkshoorn werd uitgeroepen tot beste microblogger dankzij de inhoud van zijn Twitteraccount. De iPhoneclub bleek onder het publiek de meest populaire weblog. Nu kan bloggend Nederland er weer een jaar tegen aan en zullen de blogs alles op alles zetten om volgend jaar zo goed mogelijk uit de bus te komen tijdens de Dutch Bloggies 2010.


Populair

sbs6

Is Nederland SBS-mar

In 2006 werd SBS een serieuze concurrent binnen omroepland toen ...

Exclusief interview

Dagelijkse leven Onze bezoekers waren voornamelijk erg geïnteresseerd in de personen ...

ReclameBlik: Bier

We beginnen bij de marktleider van de biermarkt. Heineken. Heineken ...

Positiviteit: Mannen

We nemen weer even de bouwvakkers als voorbeeld. Zij staan ...

Welkom op het Strate

Anno 2009 is het hebben van alleen een website niet ...