• RSS
  • Facebook
  • Twitter

webtvHet gebruik van online tv is in een razend snel tempo in opkomst. Consumenten kijken steeds meer en langer naar tv via het Internet. De verwachting is dat in 2010 ruim 30% van het internetverkeer voor video´s is. Momenteel is dit slechts 5%. Web TV kan een sterk medium zijn in iedere fase van de customer life cycle, maar formuleer vooraf een concrete zakelijke doelstelling. Uit ervaring blijkt dat resultaat bovendien pas wordt geboekt bij een interactief web TV format en integratie van vorm, inhoud en techniek.

In 2010 zal een grote online entertainment tv zender van start gaan. Deze zender zal in januari starten met uitzendingen en wil het oude familie amusement terug brengen in een compleet nieuw jasje. Hiermee lijkt het erop dat alle partijen online bezig zijn. De Nederlandse Publieke Omroep kent digitale online kanalen zoals Sterren.nl en Humor TV. Maar ook RTL heeft sinds september RTL Lounge gelanceerd. Dit kanaal is alleen digitaal via de tv te ontvangen. SBS heeft variant bedacht op internet televisie in de vorm van Veamer. Een online tv zender waarin je zelf bepaalt wat je wilt zien. NowNet TV moet in januari van start gaan en wordt een tv zender met oude en nieuwe tv-programma’s.

One Response so far.

  1. [...] Dit blogartikel was vermeld op Twitter door MaxServ B.V. Giessen, Web-TV alterNativ. Web-TV alterNativ heeft gezegd: Online TV in opkomst | Strategie-Online.nl: Web TV kan een sterk medium zijn in iedere fase van de customer life cycle, http://url4.eu/sNCs [...]


Populair

sbs6

Is Nederland SBS-mar

In 2006 werd SBS een serieuze concurrent binnen omroepland toen ...

Exclusief interview

Dagelijkse leven Onze bezoekers waren voornamelijk erg geïnteresseerd in de personen ...

ReclameBlik: Bier

We beginnen bij de marktleider van de biermarkt. Heineken. Heineken ...

Positiviteit: Mannen

We nemen weer even de bouwvakkers als voorbeeld. Zij staan ...

Welkom op het Strate

Anno 2009 is het hebben van alleen een website niet ...