• RSS
  • Facebook
  • Twitter

netwerkenOnvoldoende kennis over het bedrijf, weinig interesse en geen motivatie. Dat zijn de drie grootste ergernissen van werkgevers aan stagiairs. Werkgevers ergeren zich enorm aan de sollicitatiegesprekken van deze medewerkers in sp├ę. Dit blijkt uit onderzoek van de Landelijke Stage Enquete 2009 van Stagemotor.nl onder 673 studenten en 127 werkgevers.

Volgens de werkgevers valt echter de stagiairs niets te verwijten. Het probleem zit hem bij het onderwijs. Daar moet meer aandacht worden gegeven aan sollicitatievaardigheden. Gemiddeld geeft de werkgever de Nederlandse stagiair een magere 6,2 als rapportcijfer. Bijna 90% van de ondervraagde stagiaires zijn van mening dat zij weinig tot geen begeleiding krijgen vanuit school met het zoeken naar een stage. Daarnaast zien veel studenten het als een ‘verplichting’.

Categories: Actueel, Algemeen, Communicatie

Populair

sbs6

Is Nederland SBS-mar

In 2006 werd SBS een serieuze concurrent binnen omroepland toen ...

Exclusief interview

Dagelijkse leven Onze bezoekers waren voornamelijk erg geïnteresseerd in de personen ...

ReclameBlik: Bier

We beginnen bij de marktleider van de biermarkt. Heineken. Heineken ...

Positiviteit: Mannen

We nemen weer even de bouwvakkers als voorbeeld. Zij staan ...

Welkom op het Strate

Anno 2009 is het hebben van alleen een website niet ...