• RSS
  • Facebook
  • Twitter

CMS: Opensource

Posted by Henri 0 Comment

cmsCMS en Opensource zullen bij velen van u al bekend zijn. Voor de mensen die nog niet thuis zijn in de termen van CMS en opensource even een korte uitleg. Een CMS systeem is een Content Management Systeem. Een systeem waarmee u dus gemakkelijk iemand een website kunt laten beheren zonder enige kennis van HTML of PHP.

Open Source is het tegenovergesteld van Closed Source. Veel software en systemen zijn Closed Source. Een groot nadeel hiervan is dat er licentiekosten aan zijn verbonden die vaak periodiek terug komen. Hierdoor kun je nooit snel overstappen naar een ander systeem, omdat dat dan zonde van het geld is. Een Open Source systeem is gratis beschikbaar voor gebruikers, en gratis betekend onafhankelijk. De hoge kosten voor licenties blijven hiermee dus bespaart. De markt van Open Source Content Management Systemen is erg groot, er zijn veel aanbieders.

Echter als de aanbieders van Open Source Content Management Systemen worden geselecteerd op kwaliteit, blijven slechts enkele aanbieders over. De meeste bedrijven gebruiken TYPO3, voornamelijk omdat het één van de veiligste en beste Content Management Systeem ter wereld is. Duizenden websites werken al met het TYPO3 systeem, en ook overheidsinstanties als DigiD maken gebruik van TYPO3, wat de veiligheid van het programma dan ook meer als bevestigt. Daarnaast werken zij met TYPO3 omdat het voor u zeer gemakkelijk is om in een later stadium de gehele website aan te passen of bij te werken naar uw eigen wensen.


Populair

sbs6

Is Nederland SBS-mar

In 2006 werd SBS een serieuze concurrent binnen omroepland toen ...

Exclusief interview

Dagelijkse leven Onze bezoekers waren voornamelijk erg geïnteresseerd in de personen ...

ReclameBlik: Bier

We beginnen bij de marktleider van de biermarkt. Heineken. Heineken ...

Positiviteit: Mannen

We nemen weer even de bouwvakkers als voorbeeld. Zij staan ...

Welkom op het Strate

Anno 2009 is het hebben van alleen een website niet ...