• RSS
  • Facebook
  • Twitter

Binnenkort start de overheid een campagne voor jongeren en kinderen. Deze campagne moet het misbruik van  het alarmnummer 112 drastisch gaan verlagen. De campagne wordt groots uitgepakt met spotjes op tv, in de bioscopen en vooral met veel filmpjes op het Internet. Ook de overheid begint hiermee aan internet marketing en zal op diverse websites, die door kinderen en jongeren veel worden bezocht, spotjes te plaatsen.

Alle telefoontjes kunnen door middel van een unieke imei-nummer en mogelijkheden in 112-centrale in Driebergen worden getrasseerd. Hiermee kan de eigenaar, maar ook de locatie van de beller simpel worden achterhaald. Bewust misbruik en broekzakbellers zorgt in totaal voor 65% van alle telefoontjes richting het alarmnummer. Jaarlijks ontvangt het alarmnummer 5 miljoen binnenkomende gesprekken. Een kwart van de telefoontjes komt uit broekzakken, doordat het automatisch wordt gebeld, andere driekwart van de gevallen is er echt sprake van misbruik. Vooral kinderen zondigen zich hier erg aan. Het misbruik stijgt namelijk op de woensdagmiddag, tijdens schoolvakanties en in de weekenden.


Populair

sbs6

Is Nederland SBS-mar

In 2006 werd SBS een serieuze concurrent binnen omroepland toen ...

Exclusief interview

Dagelijkse leven Onze bezoekers waren voornamelijk erg geïnteresseerd in de personen ...

ReclameBlik: Bier

We beginnen bij de marktleider van de biermarkt. Heineken. Heineken ...

Positiviteit: Mannen

We nemen weer even de bouwvakkers als voorbeeld. Zij staan ...

Welkom op het Strate

Anno 2009 is het hebben van alleen een website niet ...