• RSS
  • Facebook
  • Twitter

krantrecessieRuim 130 banen verdwijnen bij de grote kranten Volkskrant en Trouw. Bij de redactie van de Volkskrant moeten 20 mensen het veld ruimen, bij de redactie van de Trouw zijn dit er maar liefst 25! Vanochtend is dit alle medewerkers en betrokkenen meegedeeld door Persgroepbaas Christiaan van Thillo. De reorganisatie moet voor 1 april volgend jaar zijn afgerond, voor het personeel is er wel een vrijwillige vertrekregeling.

Bij de redacties van beiden kranten zijn al velen medewerkers verdwenen. De inkomsten lopen drastisch terug door de dalende vraag aan adverteerders en de complete verandering in de markt. Het adverteren via het Internet is goedkoper dan via kranten, daarnaast is de productie van kranten velen malen duurder dan het aanbod van nieuws op Internet. Doordat het nieuws ook op Internet gratis is te vinden geven veel mensen ook hun huidige abonnement op. Toch zijn er kranten die deze zware tijden goed weten te overbruggen door innovaties. Door goede investeringen in techniek en het Internet verplaatsen zij zich van de krantenmarkt naar het Internet. NRC heeft zo de beste web-log van Nederland in handen, en ook de Telegraaf zorgt voor het online nieuwsaanbod voor heel wat reclame inkomsten.


Populair

sbs6

Is Nederland SBS-mar

In 2006 werd SBS een serieuze concurrent binnen omroepland toen ...

Exclusief interview

Dagelijkse leven Onze bezoekers waren voornamelijk erg geïnteresseerd in de personen ...

ReclameBlik: Bier

We beginnen bij de marktleider van de biermarkt. Heineken. Heineken ...

Positiviteit: Mannen

We nemen weer even de bouwvakkers als voorbeeld. Zij staan ...

Welkom op het Strate

Anno 2009 is het hebben van alleen een website niet ...