• RSS
  • Facebook
  • Twitter

CMS: Modules

Posted by Henri 0 Comment

typo2Deze week staat geheel in het teken van Open Source Content Management Systemen, ook wel bekend als Open Source CMS systemen. TYPO3 is niet alleen een systeem geschikt voor het gemakkelijk bijwerken van uw website, maar heeft ook een scala aan mogelijkheden. Er zijn velen modules die aan al uw eisen kunnen voldoen. Voor zowel kleine als grote websites zijn er passende modules.


Het TYPO3 systeem biedt u ook brede mogelijkheden met afbeeldingen. Zo worden afbeeldingen altijd op schaal weergegeven, om te voorkomen dat afbeeldingen vertekend worden. Daarnaast is ook het maken van tumbnails, draaien van afbeeldingen en het opmaken van tekst een optie binnen TYPO3.

Middels het afbeeldingenbeheer, is het mogelijk om de afbeelding zoals deze op veel websites aan de bovenzijde of rechts wordt weergegeven, online te plaatsen. Per pagina is het mogelijk om 1 of meerdere afbeeldingen te gebruiken. Afbeeldingen worden automatisch naar het gewenste formaat geschaald. Zodra er gekozen word meer als 1 afbeelding te plaatsen dan zal deze module automatisch de afbeeldingen afwisselen doormiddel van het fade-in fade-out principe.

Voor het aanbieden van bestanden, in te delen in categorieën. Per download wordt automatisch de bestandsgrootte bepaald. Tevens zal op basis van de bestand extensie het bijbehorende icoon in de lijst worden getoond, deze functie is wel afhankelijk van het ontwerp. Daarnaast is er een titel en een korte omschrijving (tekst) aanwezig. Binnen deze pagina kunnen op eenvoudige wijze product folders ter download worden aangeboden.

Binnen de backend is het mogelijk film/media te plaatsen deze worden dan automatisch aan een pagina gekoppeld. Bij het plaatsen van een media bestand zijn de volgende extra velden beschikbaar; titel, omschrijving, eventuele afbeelding t.b.v. het start frame. Wanneer op de website het desbetreffende filmpje word aangeklikt zal er een lightbox open gaan en het filmpje tonen. Het filmpje word pas gestart zodra de bezoeker het filmpje ook daadwerkelijk heeft aangeklikt op deze manier word er bandbreedte gespaard.

Voor het eenvoudig onderhouden van vacatures zal een vacaturemodule worden gerealiseerd. Per vacature is het mogelijk de status aan te geven, een titel en omschrijving te geven. De vacatures worden ingedeeld per type en land. Vacatures kunnen offline worden geplaatst, zodat deze voor de bezoekers niet meer zichtbaar zijn. Daarnaast is het mogelijk om op een vacature te reageren doormiddel van een reactie formulier. Daarnaast behoord een open sollicitatie met verzending van CV ook tot de mogelijkheden.

Nieuwsberichten plaatsen met datum, titel, teaser en tekst.
Nieuws komt op de frontpage van de website terug als een korte overzichtslijst met de meest recente nieuwsberichten en een link waarna het volledige bericht kan worden gelezen. Vanuit deze pagina kan ook naar het complete recente nieuwsoverzicht worden genavigeerd. Zodra een nieuwsitem ouder is als een nader te bepalen tijdsbestek dan zal dit item automatisch naar het nieuws archief worden verplaatst.

Evenementen plaatsen met datum, titel, teaser en uitgebreide tekst. Daarnaast kan per evenement worden aangegeven of inschrijving tot de mogelijkheden behoord, indien dit het geval is kan er opgegeven worden op welk email adres de aanmeldingen binnen moeten komen.
Algemene functies per evenement zijn; verbergen, verwijderen, aanpassen, dupliceren en plannen.

Cases en Klant referenties plaatsen met logo, bedrijfsnaam en tekst. Zowel voor de Cases als voor de Klant referenties kan worden aangegeven of deze moet worden doorgeplaatst naar de homepage van de website. Hier zal dan een overzicht getoond worden met logos waarop de website bezoeker kan doorklikken en de bijbehoorde case/referentie kan lezen.

Vraag de mening van uw klanten of website bezoekers in de professionele en uitgewerkte enquete-module. De resultaten kunnen desgewenst vervolgens geëxporteerd worden en geanalyseerd in bijv. Microsoft Excel. Enquêtes kunnen anoniem of door middel van een login worden ingevuld. Ingelogde deelnemers kunnen optioneel hun ingevoerde enquête wijzigen. Ook zijn standaardwaarden voor antwoorden mogelijk.

De routeplanner staat de gebruiker toe om een route te berekenen tot op adres niveau. Deze wordt onmiddellijk in kaart gebracht. Het systeem slaat informatie op zoals reistijden en afstand en deze zijn direct uit te printen. De overzichtkaart geeft aan waar uw bedrijf zich bevind dit word aangegeven met logo en NAW gegevens.

Alle pagina’s kunnen doormiddel van de print functie in de browser of een print icoon binnen de website worden afgedrukt. De print css zorgt ervoor dat de afgedrukte pagina’s een nette lay-out mee krijgen waarin altijd het logo en adresgegevens van de klant word verwerkt. Wanneer dit gebeurt zonder print css zal de complete website worden geprint en niet alleen de pagina content waar de bezoeker interesse in heeft.

Een Sitemap is vergelijkbaar met een inhoudsopgave in een boek. Het is een systematische ordening van de pagina’s van een Website, met als doel de gebruiker snel inzicht te geven in de structuur van de Website. Daarnaast heeft de sitemap een grote toegevoegde waarde bij de zoekmachine optimalisatie

Alle pagina’s worden automatisch geïndexeerd door de interne zoekmachine van TYPO3. Hierdoor kunnen gebruikers op de website ook uitgebreid zoeken naar beschikbare informatie. De resultaten verschijnen in een helder overzicht ingedeeld op relevantie.

Deze module geeft u de mogelijkheid uw website in meerdere talen beschikbaar te maken voor uw bezoekers. Mocht u in de 2e taal een aantal pagina’s niet weergeven dan is dit geen probleem. Zodra een pagina word leeg gelaten en geen content bevat zal TYPO3 zelf begrijpen dat deze niet hoeft worden weergegeven. Op deze manier bent u niet verplicht voor iedere pagina een vertaling te maken.

Opzetten en afhandelen van diverse contactformulieren met html bevestiging email ter informatie.Tevens zal er een uitgebreide controle op invoer en geldigheid plaatsvinden. Dit om (spam-)misbruik van het formulier te voorkomen.

Interactiviteit is een belangrijk deel van uw website. Via een forum module is het mogelijk om de bezoekers onder elkaar te laten communiceren. Via deze forum module bent u zelf de moderator, en heeft u dus alles in de hand.

In een webshop kunt u alle informatie geven. Daarnaast kan er met dit systeem ook worden gewerkt met betalingssystemen. Het onderdeel hoeft u alleen bij te werken, want de omzet regelen de klanten zelf. De website wordt namelijk geleverd met een uitgebreid administratiepanel.

Laat de bezoekers vertellen wat ze van uw nieuwe website vinden. Dit kan door een gastenboek die u kunt laten publiceren in uw website. Dit zorgt voor meer interactie met de bezoeker.

Een foto gallery kan geheel in de stijl van de website worden gemaakt. Onbeperkt aantal foto’s zijn mogelijk in de gallery, en het is dus een ideale methode om de sfeer uit te drukken.

Voor bezoekers is het gemakkelijk om zo snel mogelijk antwoord te krijgen op vragen, en voor u is het gemakkelijk om niet telkens dezelfde vragen te hoeven beantwoorden. Een FAQ is de ultieme methode en gemakkelijk bij te werken.

U plaatst een nieuwsartikel, waar vervolgens de bezoekers weer op kunnen reageren. Een blog is een heel open manier van communicatie met uw bezoekers. Daarnaast is het ook mogelijk meerdere auteurs te nemen voor een blog, of meerdere blogs te voegen aan een website.

Met een intranet kunt u gegevens en bestanden op een veilige methode delen met de medewerkers van uw onderneming. Via een extranet is het ook mogelijk voor mensen buiten uw onderneming zoals klanten e.d. Het is gemakkelijk om nieuwe gebruikers toe te voegen, maar ook een veilige methode. Er is een veilige inlogmethode, inloggeschiedenis en u bepaalt zelf wie welke rechten heeft binnen het intranet of extranet.

Via deze product database is het voor gebruikers zeer eenvoudig om snel een product te zoeken. Voor u gemakkelijk om deze database te koppelen aan een webshop, en de product database bij te weken. Met een gemakkelijke systeem kunt u de gegevens nemen vanuit een Excel bestand.

Bepaal de mening van uw bezoekers. Een poll zorgt voor interactie en een goed beeld van uw bezoekers. U kunt zo een goed beeld krijgen wat de meningen zijn van uw bezoekers. Een poll is gemakkelijk toe te voegen met deze module, antwoorden bewerken of de vraag later even aanpassen is ook allemaal mogelijk.

Een moderne methode van mond-tot-mond-reclame. De beste reclamevorm die iemand zich maar kan voorstellen. Met een tell-a-friend module helpt u daar de bezoekers een handje mee. Bezoekers kunnen het e-mailadres invoeren van een brief om hen ook op de hoogte te brengen van uw website. Voor u is het ook mogelijk om kopieën van deze mails in uw eigen mailbox te ontvangen.

Streaming media is hot. Het zorgt voor een extra belevenis op uw website en is dan ook mogelijk in verschillende videoplayers. Voor de bezoeker is het gemakkelijk om een video te kunnen bekijken zonder deze eerst te hoeven downloaden.


Populair

sbs6

Is Nederland SBS-mar

In 2006 werd SBS een serieuze concurrent binnen omroepland toen ...

Exclusief interview

Dagelijkse leven Onze bezoekers waren voornamelijk erg geïnteresseerd in de personen ...

ReclameBlik: Bier

We beginnen bij de marktleider van de biermarkt. Heineken. Heineken ...

Positiviteit: Mannen

We nemen weer even de bouwvakkers als voorbeeld. Zij staan ...

Welkom op het Strate

Anno 2009 is het hebben van alleen een website niet ...