• RSS
  • Facebook
  • Twitter

sneeuwNu de temperatuur weer daalt richting de min is het voor de website Buienradar.nl tijd om daar goed op in te spelen. Vanaf nu geeft de website namelijk ook een beeld van de neerslag in de vorm van sneeuw. Als het sneeuwt is dat op de radar zichtbaar, dit maakte directeur Edwin Rijkaart bekend.

De site maakt hiervoor gebruik van een netwerk van 7500 waarnemers verspreid over het hele land. Deze medewerkers geven aan of het sneeuwt, deze waarneming wordt zo snel mogelijk verwerkt in de radar. Particulieren kunnen ook via een online netwerk aangeven of het sneeuwt. Deze gegevens worden in combinatie met weerstations van het KNMI en radar gecontroleerd. Eerder had de website al een soortgelijk project waarin particulieren konden doorgeven of het motregende. In de toekomst hoopt de site ook in België, Duitsland, Engeland en Scandinavië de sneeuw in kaart te brengen. Via winterradar.nl geeft de site ook informatie over de sneeuwhoogten in bijvoorbeeld wintersportgebieden. Een goede timing van de website. De verwachting is dat de temperatuur de komende dagen sterk afneemt en dat volgende week de eerste vlokjes sneeuw de Hollandse bodem gaan bereiken.


Populair

sbs6

Is Nederland SBS-mar

In 2006 werd SBS een serieuze concurrent binnen omroepland toen ...

Exclusief interview

Dagelijkse leven Onze bezoekers waren voornamelijk erg geïnteresseerd in de personen ...

ReclameBlik: Bier

We beginnen bij de marktleider van de biermarkt. Heineken. Heineken ...

Positiviteit: Mannen

We nemen weer even de bouwvakkers als voorbeeld. Zij staan ...

Welkom op het Strate

Anno 2009 is het hebben van alleen een website niet ...