• RSS
 • Facebook
 • Twitter

CMS: Werkwijze

Posted by Henri 0 Comment

maxservDeze week staat CMS TYPO3 centraal op Strategie Online. MaxServ is één van de Nederlandse aanbieders die een geheel geoptimaliseerde website in TYPO3 kon aanbieden. Dit is de werkwijze waar dan mee wordt gewerkt.

Voor uw website live gaat, is er eerst een proces dat zij doorlopen. Dit proces begint met het ontwikkelen van een doelstelling. Om in de toekomst succes te kunnen boeken is het noodzakelijk om voornamelijk vooraf te weten wat je wilt bereiken.

Deze doelstelling verwerken we tot een SMART-doelstelling. Vervolgens gaan wij brainstormen hoe we deze doelstelling het beste kunnen realiseren. Aan de hand van uw doelstelling kunnen wij bepalen over welke functies uw site moet beschikken. Er is zijn een scala aan modules beschikbaar voor het realiseren van uw doelstellingen.

Het ontwerp wordt gemaakt op basis van de aangeleverde specificaties en wensen. De homepage zal worden opgebouwd uit een selectie van inhoudelijke onderdelen die van te voren worden bepaald. Op basis van het interface ontwerp worden de onderliggende pagina’s vormgegeven.

Als vervolg op de startpagina dienen, na het doorlopen van de huidige website, vervolg-templates worden ontworpen. Sommige vervolg-templates hebben de zelfde lay-out waar wat aanpassingen op dienen te worden gedaan. Indien u akkoord gaat met het ontwerp, dan wordt het ontwerp omgezet tot een website, ondersteunt met een TYPO3 systeem.

Als u eenmaal uw website online heeft, is het ook van groot belang dat u ook bezoekers trekt. Maar het gaat niet alleen om de bezoekersaantallen, zo gaat het voornamelijk om de effectieve bezoekers. Het is belangrijk om uw website ook het publiek aan te laten trekken, dat u wilt bereiken. Dit kan door middel van goede optimalisaties. Hieronder ziet u een greep uit onze optimalisaties:

 • SEO vriendelijke URL’s
 • Automatisch gegenereerde sitemap
 • Zoekmachine instructies d.m.v. robots.txt
 • Breadcrumb navigatie voor zoekmachines
 • Dofollow / nofollow tags bij relevante links toevoegen
 • Meta description en keywords op elke pagina
 • Titel omschrijving op elke pagina
 • Correct gebruik van hiërarchische headings (H1 H2 etc)
 • Alt teksten bij links en plaatjes

Zodra de nieuwe website is goedgekeurd zal er worden overgegaan tot live plaatsen van de website. De reeds door de zoekmachines geïndexeerde binnenkomende links zullen worden afgevangen en doorgezet naar de bijbehorende pagina in de nieuwe situatie. Doormiddel van deze aanpak zullen links naar de oude website op de nieuwe website bij de juiste categorie binnen komen.

Het proces is vervolgens succesvol doorlopen als alle partijen tevreden zijn, en ook de doelstellingen zijn behaald. Morgen vindt u het laatste deel uit deze 5-delige blokreeks over het CMS systeem TYPO3. Hierin kunt u zelf kennis maken met TYPO3 en krijgt u een demo te zien van het systeem.


Populair

sbs6

Is Nederland SBS-mar

In 2006 werd SBS een serieuze concurrent binnen omroepland toen ...

Exclusief interview

Dagelijkse leven Onze bezoekers waren voornamelijk erg geïnteresseerd in de personen ...

ReclameBlik: Bier

We beginnen bij de marktleider van de biermarkt. Heineken. Heineken ...

Positiviteit: Mannen

We nemen weer even de bouwvakkers als voorbeeld. Zij staan ...

Welkom op het Strate

Anno 2009 is het hebben van alleen een website niet ...