• RSS
  • Facebook
  • Twitter

De 13e maand

Posted by Henri 0 Comment

financieelDe 13e maand is een bonus waar veel Nederlanders gebruik van maken. Wegens goed presteren krijgen zij een behoorlijke bonus aan het einde van het jaar. Maar toch blijkt de kredietcrisis deze traditie te doorbreken. Ruim 15% bedrijven zien dit jaar af van de eindejaarsbonussen. Slechts 66% van de medewerkers verwacht dit jaar maar een kerstbonus.

Degene die wel een prestatiebeloning of gratificatie rekenen verwachten dit jaar een bonus van gemiddeld 8% van het jaarsalaris. Uit onderzoek blijkt dat een bonus voor meer binding zorgt binnen het personeel. Zo blijkt dat personeel dat een bonus ontvangt minder snel gaat informeren bij andere bedrijven en ingaat op vacatures. De kredietcrisis zorgt er voor dat beloningen een belangrijk discussiepunt worden. Doen werkgevers er in 2009 wel goed aan om kerstpakketten en een bonus te geven? Veel werkgevers willen af van het beeld dat het maar normaal en automatisch gaat. Veel medewerkers vinden het normaal als zij een bonus ontvangen, waardoor de waarde hiervan minder wordt.

Categories: Actueel, Algemeen, Communicatie

Populair

sbs6

Is Nederland SBS-mar

In 2006 werd SBS een serieuze concurrent binnen omroepland toen ...

Exclusief interview

Dagelijkse leven Onze bezoekers waren voornamelijk erg geïnteresseerd in de personen ...

ReclameBlik: Bier

We beginnen bij de marktleider van de biermarkt. Heineken. Heineken ...

Positiviteit: Mannen

We nemen weer even de bouwvakkers als voorbeeld. Zij staan ...

Welkom op het Strate

Anno 2009 is het hebben van alleen een website niet ...