• RSS
  • Facebook
  • Twitter

entitycubeDe concurrentiestrijd tussen Google en Microsoft, laat Microsoft maar niet los. Momenteel zijn zij druk aan het experimenteren met een nieuwe zoekmachine genaamd EntityCube. Deze zoekmachine moet gegevens verzamelen over personen. Het doel is om alle persoonlijke gegevens van één persoon samen te brengen op één pagina.

De zoekmachine moet een ideale zoekmachine worden voor bekende personen. De gebruiker die zoekt op een persoon moet diverse korte omschrijvingen over de persoon te zien krijgen, met daarbij nieuws, quotes en grafieken. Hierdoor is het dus niet meer nodig om een groot aantal sites af te zoeken om al die stukjes informatie te vinden. Maar niet alleen voor bekende personen is deze website een ideaal middel. Voor een ieder die online bezig is kan worden gevonden via de zoekmachine van Microsoft.  De overkoepelende filosofie lijkt dus te zijn dat Microsoft haar bezoekers de informatie al op haar eigen pagina wil voorschotelen, in plaats van ze door te sturen naar andere sites. EntityCube is hier uit te proberen. Via het Internet verschijnen de eerste reacties al binnen. Zo zou dit een typisch voorbeeld zijn van inbreuk op de privacy.

In Nederland kennen we momenteel al Wieowie.nl. Dit is het soortgelijke concept alleen minder ver uitgebouwd. Personen kunnen op deze website zoeken op voor- en achternaam, maar ook op woonplaats. Alle profielensites e.d. worden vervolgens doorgezocht. Daarnaast ook een lijst vanuit Google. Maar Microsoft wil dus nog wat verder met EntityCube door alle persoonlijke informatie te publiceren.


Populair

sbs6

Is Nederland SBS-mar

In 2006 werd SBS een serieuze concurrent binnen omroepland toen ...

Exclusief interview

Dagelijkse leven Onze bezoekers waren voornamelijk erg geïnteresseerd in de personen ...

ReclameBlik: Bier

We beginnen bij de marktleider van de biermarkt. Heineken. Heineken ...

Positiviteit: Mannen

We nemen weer even de bouwvakkers als voorbeeld. Zij staan ...

Welkom op het Strate

Anno 2009 is het hebben van alleen een website niet ...