• RSS
  • Facebook
  • Twitter

muziekNa het drama en de velen aandacht rondom de plannen van Buma/Stemra lijkt het erop dat we opnieuw een vete hebben. De politiek kwam met het idee om het downloaden te gaan verbieden. Binnen 3 jaar moet het onmogelijk zijn om zomaar video’s, muziek en games gratis van het Internet te halen. Zodra er nieuwe passende mogelijkheden zijn zal het definitief worden verboden. Maar nu al breekt er heel wat commotie rond.

In oktober kwam Buma/Stemra met het nieuws naar buiten om in 2010 kosten te gaan vragen voor het embedden van auteursrechtelijke video’s van videosites. Hierop kwamen veel reacties, petities en ook toen zei de overheid dat dit niet mocht gebeuren. Er worden zelfs kamervragen over gesteld. Nu zijn de rollen echter omgedraaid. Juist nu wil de overheid het downloaden verbieden. Ook al geven zij aan dat het downloadverbod niet van invloed zal zijn op individuele internetgebruikers, is de Consumentenbond een actie gestart. ”Consumenten kunnen niet worden ontzien, omdat downloaden een civielrechtelijke overtreding is die door private partijen gehandhaafd wordt. Het kabinet heeft geen zeggenschap over hoe deze private partijen zoals Brein, het downloadverbod handhaven. Door downloaden te verbieden, krijgen private partijen een vrijbrief om consumenten die downloaden aan te pakken met bijvoorbeeld een schadeclaim.”, aldus de Consumentenbond.

Deze week is er een actie gestart door de Consumentenbond. Heel de week wordt er actie gevoerd om het voorgenomen downloadverbod te doen annuleren. Iedereen die de actie van de Consumentenbond steunt kan zo een Hyves-protestgadget plaatsen, waardoor er ‘Stop de downloadpolitie’ op het profiel zichtbaar wordt. Veel tijd heeft de Consumentenbond toch niet meer. Op 16 december zal de Tweede Kamer de voorstellen en het rapport overwegen en wordt er besloten of het daadwerkelijk wordt doorgevoerd.


Populair

sbs6

Is Nederland SBS-mar

In 2006 werd SBS een serieuze concurrent binnen omroepland toen ...

Exclusief interview

Dagelijkse leven Onze bezoekers waren voornamelijk erg geïnteresseerd in de personen ...

ReclameBlik: Bier

We beginnen bij de marktleider van de biermarkt. Heineken. Heineken ...

Positiviteit: Mannen

We nemen weer even de bouwvakkers als voorbeeld. Zij staan ...

Welkom op het Strate

Anno 2009 is het hebben van alleen een website niet ...