• RSS
  • Facebook
  • Twitter

hyvesDe OPTA, Onafhankelijke Post en Telecommunicatie Autoriteit, heeft een privépersoon een boete opgelegd voor het misbruiken van netwerksite Hyves. De persoon krijgt een boete van ruim 12.000 euro voor het veelvoudig versturen van spam via het sociaal netwerk. De afzender maakte op deze manier reclame voor zijn eigen website, waar tegen betaling een maffiaspel gespeeld kan worden.

Sinds 1 oktober is het verboden om zonder toestemming elektronische berichten te versturen zonder toestemming van de ontvanger. De persoon heeft in totaal 3 miljoen ongevraagde krabbels verstuurd, allemaal naar automatisch aangemaakte Hyves vrienden. Het is nog niet eerder gebeurd in Nederland dat een persoon een boete heeft gekregen voor ongewenste berichten via een sociaal netwerk zoals Hyves. Raymond Spanjar, de mede-oprichter van Hyves, is zeer verheugd met de uitspraak. In totaal kwamen er 1300 klachten binnen over de ongewenste krabbels. Daarna nam Hyves contact op met Opta. De Opta nam vervolgens contact op met de verdachte en bracht daar een bezoek. Daar troffen zij een computerprogramma aan dat anonieme gebruikersprofielen aanmaakte. Deze profielen verzonden in slechts 2 weken 3 miljoen krabbels. Ondanks dat de man hier totaal geen financieel voordeel heeft behaald met de ‘stunt’, krijgt hij toch een boete opgelegd van 12.000 euro.


Populair

sbs6

Is Nederland SBS-mar

In 2006 werd SBS een serieuze concurrent binnen omroepland toen ...

Exclusief interview

Dagelijkse leven Onze bezoekers waren voornamelijk erg geïnteresseerd in de personen ...

ReclameBlik: Bier

We beginnen bij de marktleider van de biermarkt. Heineken. Heineken ...

Positiviteit: Mannen

We nemen weer even de bouwvakkers als voorbeeld. Zij staan ...

Welkom op het Strate

Anno 2009 is het hebben van alleen een website niet ...