• RSS
  • Facebook
  • Twitter

ResearchHet ontwikkelen van een online strategie, online marketing en andere online optimalisatie heeft een breder budget gekregen dat was verwacht. Vooral voor het gebruik van zoekmachine optimalisatie is er veel meer financièle ruimte gekomen. Dit blijkt uit onderzoek van Indenty onder 416 MKB organisaties. Hieruit blijkt dat er volgend jaar in totaal 250 miljoen wordt uitgegeven aan online activiteiten door MBK bedrijven.

De enorme groei op het gebied van online marketing is zeer eenvoudig te verklaren. Het is een combinatie van de heftige ontwikkelingen op de online markt samen met de kredietcrisis die zorgen voor een complete verandering binnen de toepassing van het marketingbudget. Online marketing wordt op diverse methodes ingezet. Veel bedrijven gebruiken hiervoor SEO, een zoekmachine optimalisatie. Maar met de dreigende veranderingen op het gebied van zoekmachines zal in 2010 meer budget gaan naar andere online marketing. Zo zal er een groot budget worden besteedt aan een online strategie. Met zo´n online strategie wordt aan de hand van de resultaten gekeken naar de targets en doelstellingen, die vervolgens op diverse methoden kunnen worden gerealiseerd. De bedrijven die aangaven in het onderzoek (nog) niet aan online marketing te doen gaven ook aan daar wel over na te denken. Alleen zij zijn nog niet genoeg geïnformeerd om ook daadwerkelijk over te stappen op deze moderne marketing. Ondanks de enorme groei op het gebied van online marketing, bezuinigen bedrijven toch op de marketingvoering. Het budget dat voorheen aan reclame en advertenties werden besteedt is inmiddels verleden tijd. Tegenwoordig vindt de ondernemer het anno 2009 en 2010 het belangrijker om hoog te scoren binnen Google op de juiste zoekwoorden.


Populair

sbs6

Is Nederland SBS-mar

In 2006 werd SBS een serieuze concurrent binnen omroepland toen ...

Exclusief interview

Dagelijkse leven Onze bezoekers waren voornamelijk erg geïnteresseerd in de personen ...

ReclameBlik: Bier

We beginnen bij de marktleider van de biermarkt. Heineken. Heineken ...

Positiviteit: Mannen

We nemen weer even de bouwvakkers als voorbeeld. Zij staan ...

Welkom op het Strate

Anno 2009 is het hebben van alleen een website niet ...