• RSS
  • Facebook
  • Twitter

bellenIn 2010 moet vooral de combinatie van Internet, bellen en SMS’en een nieuwe mogelijkheid worden in het gebruik van digitale media. Internet en bellen is al gecombineerd in de vorm van Skype, en met communicatiemogelijkheden zoals Live Messenger wordt ook communicatie via het Internet steeds verder vergroot. De kloof tussen telefonie en Internet wordt steeds kleiner.

Naar verwachting bellen in Nederland 3,5 miljoen mensen via het Internet. De mogelijkheden bestaan inmiddels al. Ook SMS’en via het Internet is al mogelijk via online diensten van bijvoorbeeld Hi en Vodafone. Toch blijft het online gebruik van telefonie een barriére die nog niet is doorgebroken. Mobiele telefonie is er ook nog niet in geslaagd om de vaste lijnen overbodig te maken.

Google wil de grens tussen telefonie en online diensten vervagen en komt in 2010 daarom met een nieuw concept. Volgend jaar komt Google met een eigen mobiele telefoon op de markt. De telefoon zal de naam Nexus One krijgen en moet volgend jaar te koop zijn. Dat liet de Amerikaanse krant The Wall Street Journal weten. De telefoon wordt via de website(s) van Google zelf verkocht. Google heeft inmiddels zo’n geweldig netwerk opgebouwd dat daarmee een grote kans is op een groot deel van het marktaandeel.

Het is nog niet bekend wat de rol van online telefonie gaat spelen binnen de nieuwe telefoon van Google. Wel is bekend dat er voor het gebruik van de telefoon een ander abonnement noodzakelijk is. Dit zal via een exclusieve provider zijn, dat is T-Mobile in Nederland.


Populair

sbs6

Is Nederland SBS-mar

In 2006 werd SBS een serieuze concurrent binnen omroepland toen ...

Exclusief interview

Dagelijkse leven Onze bezoekers waren voornamelijk erg geïnteresseerd in de personen ...

ReclameBlik: Bier

We beginnen bij de marktleider van de biermarkt. Heineken. Heineken ...

Positiviteit: Mannen

We nemen weer even de bouwvakkers als voorbeeld. Zij staan ...

Welkom op het Strate

Anno 2009 is het hebben van alleen een website niet ...