• RSS
  • Facebook
  • Twitter

onlinetv2Televisie kijken klinkt als een ouderwets avondje achter de buis, met een zak chips, flesje bier of een glas cola. Typisch tv kijken in de jaren ’90. In de jaren ’00 veranderde dit wat. Met de komst van Uitzending Gemist, RTL Gemist en SBS Gemist veranderde het ouderwetse opnemen op DVD, harddisc of nog de ouderwetse videoband in het terugkijken op het Internet. Het begin van het nieuwe tv kijken. Enkele aanbieders bieden al online live kijken naar tv-zenders. Online tv komt op, sneller dan mensen verwachten!

Het aantal aansluitingen voor digitale televisie in Nederland is in het derde kwartaal toegenomen met ruim 3,4%. Eind september waren er 4,56 miljoen aansluitingen. Digitale tv en online tv, twee nieuwe mogelijkheden die de concurrentie hard met elkaar aangaan. Digitale tv blijft nog het ouderwetse gevoel van tv kijken behouden achter de buis, maar hiervoor moet ook de maandelijkse prijs worden betaald. Online tv is echter volkomen gratis en altijd bereikbaar. Ziggo is de grootste aanbieder op het gebied van digitale tv en heeft ruim 32% van de markt in handen.

Op het gebied van online tv rommelt het de laatste maanden ook behoorlijk. RTL en SBS hebben in navolging op de Publieke Omroep hun digitale tv-zender gelanceerd. Sterren.nl, Veamer, RTL Lounge en 101 TV zijn een kleine greep uit de grote collectie van online tv-zenders. Vanaf 24 december gaat er een nieuwe tv-zender van start. NowNet TV gaat van start en moet een online crowdsourcingproject worden. Crowdsourcing? Waar kennen we dat ook al weer van? Van DSB The Movie. Crowdsourcing zal in 2010 een belangrijke rol innemen binnen het gebruik van Internet en zorgt voor de grootste vorm van interactie met het publiek. De lancering van NowNet TV moet op 24 december gaan verzorgen voor ‘een revolutie binnen de entertainment.’ Althans dit is wat de zender belooft in hun veelbelovende promo. Bij deze tv-zenders kunnen bezoekers bepalen welke programma’s wanneer worden uitgezonden, maar kunnen bezoekers ook zelf reportages en bijdragen leveren. In het begin zal NowNet TV opstarten met bestaande tv-programma’s, deze worden vervolgens steeds vervangen door eigen producties.┬áDe programmering wordt opgesplitst in twee delen. Overdag zal NowNet TV muziek uitzenden met een bijzondere combinatie tussen Nederlandse pop en top 40. Daarnaast ook veel trance, dance en livemuziek. Ook biedt NowNet TV een podium voor nieuwe bandjes om hun videoclip in te sturen! NowNet TV zal op 24 december om 16.00 uur onair gaan met zijn uitzendingen.


Populair

sbs6

Is Nederland SBS-mar

In 2006 werd SBS een serieuze concurrent binnen omroepland toen ...

Exclusief interview

Dagelijkse leven Onze bezoekers waren voornamelijk erg geïnteresseerd in de personen ...

ReclameBlik: Bier

We beginnen bij de marktleider van de biermarkt. Heineken. Heineken ...

Positiviteit: Mannen

We nemen weer even de bouwvakkers als voorbeeld. Zij staan ...

Welkom op het Strate

Anno 2009 is het hebben van alleen een website niet ...