• RSS
  • Facebook
  • Twitter

sneeuwspitsHet is koud, het heeft nu al voor de tweede nacht streng gevroren in ons koude kikkerlandje. Dat betekent dat bij miljoenen mensen alweer de neiging komt om te gaan schaatsen. De schaatsen komen uit het vet, de verkoop stijgt. Maar ook wordt er neerslag aan gegeven. Vandaag wordt in Nederland de eerste winterse neerslag verwacht rond de middag, en dat betekent een drama voor de werknemers.

Uit het verleden zagen we al dat gladheid in combinatie met de eerste sneeuwval zorgde voor een dramatische spits. Mensen staan urenlang vast op de snelweg en komen maar geen meter verder. Vorig jaar liep deze spits zo uit de hand dat mensen uren in een koude auto zaten. Accu’s die niet meer starten, de Wegenwacht heeft er zijn handen vol aan, is ook een herkenbaar probleem voor deze dagen. Voor werkend Nederland is het dus belangrijk om zich schrap te zetten voor de zwarte woensdag (of juist een witte!?). Want woensdag 16 december kon nog wel eens de boeken in gaan als de dag van een dramatische spits!

Maar wat te doen als u rond 17.00 uur wel naar huis wil? En wat te doen als u medewerkers hebt die staan te trappelen om voor de eerste neerslag naar huis te gaan? Het advies is om de spits te ontwijken. Vertrek eerder van het werk, of vertrek na de spits door eerst bijvoorbeeld op kantoor een hapje te eten. Maar zorg ook altijd dat u voorbereid de weg op gaat. Een deken is geen overbodige luxe, maar ook een flesje water hoort bij deze levensbehoefte. Maar ook is het van belang om u warm te kleden, want als u met pech langs de weg komt te staan kan dit nu langer duren dan normaal. Daarnaast houdt de weg in de gaten, op sommige plaatsen kan het glad zijn. In dat geval proberen zo min mogelijk te remmen en rustig snelheid te minderen door middel van terugschakelen. De eerste sneeuwval wordt deze ochtend al in het noorden verwacht maar zal zich in de middag verder door het land uitbreiden.

Dan nog even leuk nieuws voor de werknemers met kinderen. Dat betekent wel dat vanavond wellicht de kinderen van de sneeuwpret kunnen genieten!


Populair

sbs6

Is Nederland SBS-mar

In 2006 werd SBS een serieuze concurrent binnen omroepland toen ...

Exclusief interview

Dagelijkse leven Onze bezoekers waren voornamelijk erg geïnteresseerd in de personen ...

ReclameBlik: Bier

We beginnen bij de marktleider van de biermarkt. Heineken. Heineken ...

Positiviteit: Mannen

We nemen weer even de bouwvakkers als voorbeeld. Zij staan ...

Welkom op het Strate

Anno 2009 is het hebben van alleen een website niet ...