• RSS
  • Facebook
  • Twitter

sneeuwbalIets later dan verwacht, maar het is dan toch gebeurd. Bijna heel Nederland ligt bedolven onder een dik of dun laagje sneeuw. Sneeuwpret, maar ook veel gladheid, pech gevallen, lange ochtendspits en wachttijden voor de Wegenwacht waren de resultaat van de neerslag. Nederland is van slag, maar toch kan niemand beweren dat het ‘erg’ is. Stiekem geniet namelijk iedere Nederlander van deze weersomstandigheden.

Als ondernemer kan de sneeuw echter voor veel negatieve punten zorgen. Misschien willen klanten hun afspraken we verzetten, om zo niet onnodig het verkeer in te hoeven. Of kwam u personeel vandaag uren te laat binnen omdat er een enorme file stond! Probeer echter van elke tegenslag altijd het positieve en het beste er uit te maken. Om er voor te zorgen dat je als ondernemer toch beter uit een tegenslag, dan voor je er in ging. Dat is dus met ongewenste sneeuwval hetzelfde. Hoe doe je dat? Maak het de medewerkers goed naar hun zin. In plaats van het hangen in de kantine tijdens de pauzes is het bijvoorbeeld leuk om de positieve kant van de sneeuw te bekijken. Ga naar buiten. Geniet van het fraaie uitzicht, gooi een sneeuwbal en zorg voor sneeuwpret. Het lijkt raar, maar zulke spontane herinneringen blijven bij een medewerker goed bij. Een medewerker wordt hierdoor meer verbonden met zijn werkgever en zal dus zo eerder ook een tegenprestatie terug geven. Juist in deze tijd is het van belang om als werkgever te zorgen voor sfeer en gezelligheid tijdens het werk.

Vanmorgen ondervond een groot deel van het land grote hinder van de sneeuwval. De wegen waren erg glad wat er voor zorgde dat er velen ongelukken gebeurde. Vervolgens ontstonden er de traditionele files. Een voordeel, vandaag werd bij een groot aantal tankstations gratis koffie gegeven om het leed te verzachten. Op de radio werd zelfs gesproken over de ‘ochtendspits of hel’. Zorg er toch voor dat de sneeuwval, late binnenkomst en dergelijke geen negatieve invloed op de werkvloer geeft. Maar probeer juist door middel van een bakje warme chocolademelk of een sneeuwballengevecht juist de sfeer op de werkvloer te brengen of te behouden.


Populair

sbs6

Is Nederland SBS-mar

In 2006 werd SBS een serieuze concurrent binnen omroepland toen ...

Exclusief interview

Dagelijkse leven Onze bezoekers waren voornamelijk erg geïnteresseerd in de personen ...

ReclameBlik: Bier

We beginnen bij de marktleider van de biermarkt. Heineken. Heineken ...

Positiviteit: Mannen

We nemen weer even de bouwvakkers als voorbeeld. Zij staan ...

Welkom op het Strate

Anno 2009 is het hebben van alleen een website niet ...