• RSS
  • Facebook
  • Twitter

emailDe tijd voor Kerst is aangebroken. In de brievenbus stromen nog steeds de traditionele kerstkaarten binnen. Maar ook hebben sites als het Kaartenhuis en de website van Hallmark hun handen vol aan de grote vraag naar online kaarten. Via Hyves massaal berichten versturen of alle contactpersonen een ecard verzenden. ‘Fijne Feestdagen en een Gelukkig Nieuwjaar’ is deze dagen het meest gebruikte onderwerp bij e-mails.

Maar er sluipt wel een  groot gevaar in dit online de beste wensen wensen.De hoeveelheid spam rondom de feestdagen is namelijk ook op een recordhoogte. De spammers versturen valse e-cards en gebruiken gemanipuleerde e-cardwebsites. Bij het openen van deze ecard wordt dus een gevaarlijke code geactiveerd die daarmee de controle van de mail of computer in handen van hackers brengt. “We zien, net als voorgaande jaren, een seizoensgebonden toename van e-cards en daarmee ook van valse e-greetings. Scammers hopen dat zij rond de kerst meer succes zullen behalen: in een periode dat mensen liefde en vriendschap vieren, hopen zij veel kaarten te ontvangen. Hierdoor verliezen zij misschien hun waakzaamheid en klikken zij op elke attachment of link in een dergelijke mail zonder daarover na te denken.”, zo liet een medewerkers van G Data weten. Als een infectie plaatsvindt, kan een virus of Trojaans paard het systeem infecteren, zodat de dader de persoonlijke gegevens van de gebruiker kan lezen. Een andere mogelijkheid is dat de computer in een botnet wordt geplaatst, zodat de computer op afstand kan worden bediend. De pc kan dan worden gebruikt om spam en malware te versturen.


Populair

sbs6

Is Nederland SBS-mar

In 2006 werd SBS een serieuze concurrent binnen omroepland toen ...

Exclusief interview

Dagelijkse leven Onze bezoekers waren voornamelijk erg geïnteresseerd in de personen ...

ReclameBlik: Bier

We beginnen bij de marktleider van de biermarkt. Heineken. Heineken ...

Positiviteit: Mannen

We nemen weer even de bouwvakkers als voorbeeld. Zij staan ...

Welkom op het Strate

Anno 2009 is het hebben van alleen een website niet ...