• RSS
  • Facebook
  • Twitter

kerstKerstverhalen zijn traditiegetrouw jaarlijks te vinden op het Internet. In de vorm van een internetsoap, of in de vorm van een blog. Velen creatievelingen storten zich jaarlijks op een zelf verzonnen kerstverhaal. Maar ook via Twitter wordt er dit jaar gebruik gemaakt van kerstverhalen. Een tekstbureau in Wageningen bijvoorbeeld. Zij vatten het hele kerstverhaal uit de Bijbel samen in ongeveer 40 tweets samen.

“De berichten, die bestaan uit maximaal 140 tekens, bevatten een Bijbeltekst en commentaar daarop. We wilden dit jaar niet alleen een kerstkaart sturen naar onze relaties, maar iets ludieks doen voor iedereen”, zegt een van de initiatiefnemers. Maar zij twitteren niet alleen het kerstverhaal. “Bij het opstellen van de tweets zag ik dat Bethlehem ruim 160 kilometer is verwijderd van Nazareth. Maar op Google zag ik ook een ander dorpje met de naam Bethlehem op 7 kilometer van Nazareth. Dat soort dingen twitteren we dus ook”, aldus de schrijver. Het kerstverhaal op Twitter is te volgen via www.twitter.com/kerstverhaal. Ook worden velen kerstverhalen zelf geschreven en op persoonlijke blogs gepubliceerd. En zo verplaatst dus een oude traditie ook richting de online markt.


Populair

sbs6

Is Nederland SBS-mar

In 2006 werd SBS een serieuze concurrent binnen omroepland toen ...

Exclusief interview

Dagelijkse leven Onze bezoekers waren voornamelijk erg geïnteresseerd in de personen ...

ReclameBlik: Bier

We beginnen bij de marktleider van de biermarkt. Heineken. Heineken ...

Positiviteit: Mannen

We nemen weer even de bouwvakkers als voorbeeld. Zij staan ...

Welkom op het Strate

Anno 2009 is het hebben van alleen een website niet ...