• RSS
  • Facebook
  • Twitter

Dossier: DSB Bank

Posted by Henri 0 Comment

dsbbankDe DSB Bank zorgde ervoor dat de nieuwssites, tv-zenders dag in en dag uit grote reportages konden maken. De DSB Bank ging onder, terwijl heel Nederland toe keek. Maar de ondergang van de DSB Bank ging niet zomaar. Alleen op Strategie Online al hebben we velen berichten geschreven voor, tijdens en na de ondergang van de bank van Dirk Scheringa. Vandaar dit dossier.


2 oktober || DSB Bank ligt plat
De website van de DSB Bank ligt plat en het Internetbankieren is niet meer mogelijk nadat op tv een oproep wordt gedaan door Lakeman om het spaargeld weg te halen. Dit omdat er velen mensen bij de DSB Banken te kampen hebben met verkeerde hypotheken en leningen.
5 oktober || Website DSB Bank draait weer
De website van de DSB Bank gaat weer open en werkt weer. Volgens de DSB Bank lag de website plat door een hackaanval.
6 oktober || DSB Bank heeft deuk opgelopen
De DSB Bank heeft een grote deuk opgelopen, dit blijkt uit onderzoek van RTLZ. Uit het onderzoek blijkt dat op vergelijkingssites steeds minder wordt vergeleken met producten van de DSB Bank.
12 oktober || DSB Bank in zwaar weer
Het bezoek van minister van Financien Wouter Bos lekt uit naar de media. Meteen wordt er massaal geld terug getrokken bij de DSB Bank. De kranten koppen massaal dat de toekomst van de DSB Bank aan een zijden draadje hangt.
12 oktober || DSB Bank mogen niet meer bij hun geld
Nadat er miljoenen euro’s aan spaargelden van de rekeningen van de DSB Bank worden teruggetrokken wordt er een blokkade opgezet. De DSB Bank komt onder curatele waardoor de klanten niet meer bij hun geld kunnen.
14 oktober || Scheringa wilde maandag weg
Bekend werd gemaakt door de NOS dat Dirk Scheringa, de oprichter van de DSB Bank, maandag zijn vertrek wilde aankondigen. Doordat op deze dag de bank onder curatele werd gesteld gaat zijn vertrek dus niet door.
16 oktober || DSB-overleg banken mislukt
Dirk Scheringa en zijn medewerkers hebben alles op alles gezet om zijn bank te verkopen aan één van de Nederlandse banken. Geen enkele bank durfde het risico aan. Dirk slaagde er niet in, waardoor alle hoop wordt gevestigd op een buitenlandse potentiële koper.
16 oktober || DSB wil meer tijd
Dirk Scheringa hoopt op extra tijd om de verkoop met een Amerikaanse geïnteresseerde door te laten voeren en pleit hiervoor bij de rechtzitting.
16 oktober || DSB krijgt opnieuw uitstel
Dirk Scheringa krijgt opnieuw uitstel van executie van de rechtbank in Amsterdam! De DSB Bank krijgt tot maandagochten 9.00 uur om de plannen van een Amerikaans geìnteresseerd bedrijf te laten komen tot een overname. Als de DSB Bank wordt overgenomen zal de bank dus ook niet failliet gaan!
19 oktober || DSB Bank opnieuw voor rechter
Dirk Scheringa is niet geslaagd met de Amerikaanse partij, en kan niet tot een overname komen. Met geheven hoofd zal daarom de rechter vanaf 9,00 uur een uitspraak doen. Is dit dan echt het einde van de DSB Bank?
19 oktober || DSB IS FAILLIET
De rechter in Amsterdam heeft zojuist het vonnis uitgesproken. Na wekenlang van vechten voor de bank, vechten voor de spaarders, is het gevecht voorbij. Dirk Scheringa kan zijn handdoek in de ring gooien. Zijn levenswerk is niet meer. De DSB Bank is vandaag dan echt officieel failliet verklaart!
19 oktober || Uitgebreid verslag persconferentie DSB Bank
Dirk Scheringa gaf meer duidelijkheid over het faillisement van de DSB Bank. Gedurende deze persconferentie werden de volgende punten besproken:
- “We zijn kapot gemaakt!”
- Dirk moest binnen 1 week aftreden
- “Ik heb mijn geld op andere rekening gezet”
- 50 miljoen euro naar AZ en museum was investering
- “Het is onbegrijpelijk”
- Dirk wil boek en/of film maken
- “Ik ga met opgeheven hoofd aan de slag”
- Scheringa politiek in: Partij voor de Mensen
- Scheringa:”Ik ben alles kwijt, heb alleen mijn huis nog”
21 oktober || DSB Bank The game
Voor enkele mensen zorgde het drama rond de DSB Bank voor een idee. Een game waarin je je ondergaande bank moet proberen te redden. De game werd gemaakt en één van de populairste games. In de game kruip je in de rol van bankbaas Dirk Scheringa en moet je je bank gaan verdedigen. Alle klanten die komen moet je proberen een zak geld mee te geven, waarna je de kas kunt aanvullen door simpelweg op de spatiebalk te drukken.
22 oktober || Depositiegarantie niet voor Scheringa!
Ook werd bekend dat Dirk Scheringa, directeur van de DSB Bank, echt alles kwijt is. Als bestuurder heeft hij namelijk ook geen recht op het depositiegarantiestelsel. Het licht in een diepe donkere tunnel lijkt voor evelen heel ver wg. Duizenden medewerkers proberen aan werk te komen, maar vooral in deze tijd is dat zwaar. En nadat enkele media hadden bericht dat zij het opmerkelijk vonden dat de website nog online was, is dit ook later aangepast.
27 oktober || Binnenkort: DSB The Movie
Binnenkort kunt u genieten van een 30-minuten durende film over de ondergang van de DSB Bank. DSB, The Movie, binnenkort misschien wel de grootste hit op Internet. De film is een iniatief is van Jan Willem Alphenaar, bekend van Marketingfacts. De film wordt compleet samengesteld door middel van ‘crowd sourcing’.
4 november || Exclusief interview over DSB The Movie
Na het hele mediaspektakel rond de ondergang van de DSB Bank, en de aandacht voor DSB The Movie, wist Strategie Online een exclusief interview te regelen met Jan Willem Alphenaar en Matthijs van den Broek. Zij beantwoorden de vragen die onze lezers en bezoekers zelf stelden.
6 november || Trailer DSB The Movie online!
DSB The Movie blijft het Nederlandse publiek steeds maar verbazen. Via het grote crowdsourcing project wordt een film geproduceerd over de ondergang van Dirk Scheringa en zijn geliefde DSB Bank. Inmiddels heeft het project al een logo, dat is hiernaast ook zichtbaar in de afbeelding. Momenteel is het mogelijk om een zelf gemaakte soundtrack of muziek in te sturen voor de film.
12 november || Gedupeerden DSB opgeroepen voor film
DSBTheMovie, een filmproject waarbij samen met het Nederlandse publiek een film gemaakt wordt over de affaire rondom de DSB Bank, doet een oproep aan ex-medewerkers en slachtoffers van de bank. Het projectteam van de film wil graag hun verhaal horen, om zo een waarheidsgetrouw mogelijke film te kunnen maken.
12 november || Veel interesse voor DSB-auto’s
Honderden belangstellenden kwamen afgelopen zaterdag af op de kijkdag van de DSB Bank. Een deel van het wagenpark van de failliete DSB Bank stond daar om te bekijken voor de veiling. In totaal worden er 285 geveild, en deze waren ook allemaal te zien op het terrein van BCA Autoveiling in Barneveld.

Categories: Actueel, Algemeen, Dossier

Populair

sbs6

Is Nederland SBS-mar

In 2006 werd SBS een serieuze concurrent binnen omroepland toen ...

Exclusief interview

Dagelijkse leven Onze bezoekers waren voornamelijk erg geïnteresseerd in de personen ...

ReclameBlik: Bier

We beginnen bij de marktleider van de biermarkt. Heineken. Heineken ...

Positiviteit: Mannen

We nemen weer even de bouwvakkers als voorbeeld. Zij staan ...

Welkom op het Strate

Anno 2009 is het hebben van alleen een website niet ...